Maverick Viñales was zaterdagochtend ook in de derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit het snelst. Echter was het een niet veelzeggende sessie waarin maar twaalf coureurs in actie kwamen vanwege onstuimige en zeer koude weersomstandigheden die ook nog eens onderbroken werd met een rode vlag.

Zaterdagochtend om 10:50 uur lokale tijd, 01:50 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Nadat de zon scheen tijdens de Moto3 en Moto2 sessies begon de bewolking zich voor aanvang van deze sessie samen te vangen en koelde het verder af. Al de hele dag waaide er een zeer stevige wind die zorgde voor een zeer lage gevoelstemperatuur.

Dat het hard waaide was na een aantal minuten duidelijk te zien. Een flinke windstoot zorgde ervoor dat het pitbord uit de handen van iemand van Jack Miller’s team werd geblazen die daardoor op de baan kwam te liggen. De rode vlag werd gezwaaid zodat deze verwijderd kon worden waarna de sessie gauw werd hervat.

Bij het binnenkomen van de pits kwam Joan Mir op een opmerkelijke manier ten val. Volgens teammanager Davide Brivio werd de Spanjaard door de wind op de witte lijnen geblazen waardoor hij onderuit ging. Het was een onschuldige valpartij maar het zorgde ongetwijfeld voor een beschamend gevoel bij de Suzuki coureur.

Toen de sessie weer hervat werd verslechterden de weersomstandigheden aanzienlijk. Terwijl de wind nog heviger werd vielen er ook de eerste druppels op het Australische circuit waardoor de coureurs allemaal besloten om geen risico’s te nemen en binnen in de pitbox te blijven. Cal Crutchlow meldde aan een IRTA official dat de omstandigheden te gevaarlijk waren om met een MotoGP machine te rijden in deze hevige windstoten.

Het leek erop dat er verder geen actie meer te zien zou zijn in deze sessie maar aan het einde van de sessie kwam de zon ineens weer tevoorschijn en zorgden de wisselvallige omstandigheden, uiterst kenmerkend voor het Phillip Island, dat de coureurs in de slotfase nog wat ronden konden rijden.

In een niet veelzeggende sessie reed Maverick Viñales uiteindelijk met een 1’31.338 de snelste rondetijd van de sessie voor Marc Márquez en Pol Espargaró. In totaal waren maar twaalf van de 22 coureurs in actie gekomen.

De vierde vrije training voor de MotoGP klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 14:25 uur lokale tijd, 05:25 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App