Op het Losail International Circuit in Qatar gaan zondagmiddag om 16:20 uur de lichten op groen voor de eerste Moto2 race van het seizoen. Hieronder lees je een aantal statistieken en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

Marcel Schrötter heeft zich voor het eerst op pole gekwalificeerd, en dat deed de Duitser tijdens zijn 158e start als Grand Prix-coureur.


De pole van Schrötter is de eerste voor een Duitser in de Moto2 klasse sinds Jonas Folger in 2016 in Qatar op pole position stond.


Xavi Vierge heeft zich voor de tweede achtereenvolgende keer, na Valencia vorig jaar, als tweede weten te kwalificeren. Vierge, die vorig jaar achtste werd in Losail, wil de eerste Spaanse coureur worden die een Moto2 race weet te winnen sinds Alex Marquez in Japan in 2017.


Lorenzo Baldassari, die vorig jaar in Losail voor de vierde keer op het podium (tweede) stond in zijn Grand Prix-carrière, kwalificeerde zich als derde. Dit is zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig seizoen op pole stond in Thailand.


Na het passeren van Q1 voert Luca Marini de tweede startrij aan. De Sky Racing Team VR46 coureur eindigde in 2017 als zesde in Qatar, wat zijn beste resultaat is tot nu toe op het Losail International Circuit.


Vijfde op de startgrid is Remy Gardner, zijn beste kwalificatieresultaat sinds hij vorig jaar vierde werd in Maleisië.


Sam Lowes, die zich in 2015 in Qatar voor het eerst in zijn Grand Prix-carrière in Qatar op pole kwalificeerde, maakt de tweede startrij compleet. Lowes sloot 2018 in Valencia af met hetzelfde kwalificatie resultaat.


Brad Binder, de hoogstgeplaatste KTM-coureur, heeft zich als negende geplaatst op de grid, wat zijn beste kwalificatieresultaat is sinds hij vorig seizoen vijfde werd in Australië. Binder werd vorig jaar zesde in de Moto2 race in Qatar als tweede KTM coureur achter Miguel Oliveira.


2018 Moto3 wereldkampioen Jorge Martin is op de elfde plaats de best geklasseerde Moto2 debutant op de startgrid, één plaats voor Jorge Navarro, de hoogstgeplaatste Speed Up-coureur.


Na een sterke start van het weekend kwalificeerde Bo Bendsneyder zich als achttiende voor zijn eerste race in dienst van het Nederlandse NTS RW Racing GP. Hoewel de Nederlander na afloop absoluut niet tevreden was met zijn resultaat is het wel meteen een evenaring van zijn beste kwalificatieresultaat – Brno 2018 – tot nu toe in de Moto2 klasse.

 


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App