Nadat het Racing-Van-Zon-BMW-Team eerder al het contract met Ilya Mikhalchik had verlengd heeft het Belgische team onder leiding van Werner Daemen nu ook overeenstemming bereikt met Vladimir Leonov om in 2020 het team te komen versterken.

Komend seizoen zal Vladimir Leonov zijn opwachting gaan maken in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De 32-jarige Rus heeft namelijk overeenstemming bereikt met teambaas Werner Daemen om in 2020 de teamgenoot te worden van Ilja Mikhalchik binnen het alpha Racing-Van-Zon-BMW-Team.

Leonov is geen onbekende in de motorsport. In 2009 en 2010 kwam de Rus al uit in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap om vervolgens actief te zijn in zowel het FIM World Superbike en World Supersport Championship als ook in het WK Endurance.

Vladimir Leonov: “Ik ben echt blij dat ik in 2020 van start ga in het IDM. Het alpha Racing-Van Zon-BMW Team heeft de laatste jaren bewezen dat zij het beste team zijn en ik ben erg enthousiast met deze samenwerking. Ik kijk ook uit naar de BMW S 1000 RR, die ook helemaal nieuw voor mij zal zijn. Ik heb de motor al getest en had meteen een goed gevoel. Het team werkt op een zeer hoog niveau en ik voel me al op mijn gemak bij mijn nieuwe crew. Ik kan nauwelijks wachten op het begin van het nieuwe seizoen.”

Werner Daemen, Team Manager: “Natuurlijk ben ik blij dat we met Vladimir weer een sterke coureur in ons team mogen verwelkomen. In Jerez (test) kon hij al laten zien dat hij op een hoog niveau kan acteren. We hebben een deal voor het volgende IDM-seizoen afgesproken. In de komende dagen zal er meer nieuws zijn over de gehele teamstructuur voor 2020. We zijn erg blij dat we binnenkort nog meer spannend nieuws over het team voor volgende seizoen bekend kunnen maken.”

Welk nieuws het team komende week nog meer naar buiten zal brengen is nog niet bekend, de grote vraag is uiteraard wel of Julian Puffe opnieuw voor het team uit zal komen of er door de komst van Leonov komend seizoen geen plaats meer is voor de 2019 vice-kampioen binnen het team.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App