Autofabrikant Volkswagen overweegt om Ducati in de verkoop te doen. In 2012 kocht dochter bedrijf Audi het Italiaanse motormerk voor 860 miljoen euro, maar omdat Volkswagen nog altijd de financiële gevolgen voelt van het softwareschandaal en omdat ze willen investeren in elektrisch rijden overwegen ze nu Ducati weer van de hand te doen.

Volkswagen en Audi willen nog niet officieel op het nieuws reageren, maar bronnen binnen het bedrijf bevestigen dat de verkoop van Ducati een realistische optie is. Het is niet zo dat het nodig is om het merk te verkopen, maar als een koper zich aandoet slaan ze het gesprek niet af.

Op dit moment wordt de waarde van Ducati geschat op meer dan 100 miljoen euro en volgens insiders vraagt Volkswagen 1.5 miljard euro voor de overname. Of dit haalbaar is, is maar de vraag, maar dat er partijen zijn die het tienvoud van de waarde willen neerleggen is volgens de financiële experts wel reëel. Vooral partijen in China en India of de investeerdersgroep die in 2007 Aston Martin over nam zijn daarvoor serieuze kandidaten.

Het zijn vooral kopers die meer uit zijn op de uitstraling van het merk dan op de technische vooruitgang, weet een betrouwbare bron te vertellen. VW Directeur Ferdinand Piech kocht Ducati destijds ook al uit passie voor het design en de lichte motoren van het Italiaanse merk, want financieel is VW nooit beter geworden van de overname. Ducati meldde over 2016 een omzet te hebben gedraaid van 593 miljoen, waarbij VW een winst maakte van 51 miljoen euro.

Wordt vervolgd…