312

De tweede NK minimoto stond gepland op het Circuit Park Berghem nabij het Brabantse Oss.

Voor Kiyano Veijer is dit een circuit welke niet in de top van zijn favorieten behoort. Aangezien hij hier vorig jaar na een drietal zware valpartijen vroegtijdig moest vertrekken.

Desondanks wist hij zich op deze gladde piste, waar een beetje grip ver te zoeken was prima staande te houden. Hij reed in beide kwalificaties de snelste tijd  en zo uiteindelijk de pole positie voor zich op te eisen!

De laatste paar races zijn de starts van Kiyano niet optimaal. Ook tijdens de eerste race in Berghem wist hij niet de kopstart te pakken en moest achter de 2de rijder aansluiten. Al na de eerste doorkomst had Kiyano de 2 de plek veroverd en na de 3de ronde was de leider ook gepasseerd. De 10 jarige scholier wist de resterende ronden een hoog tempo te rijden om uiteindelijk als eerste over de finish te komen.

Om de starts beter te laten verlopen werden er voor de 2de race wat kleine wijzigingen doorgevoerd aan de DM Minibike. Het bleek dan ook goed te werken, want in deze race wist Veijer wel kopstart te pakken. Na een spannende eerste 6 ronden wist Kiyano een klein gaatje te slaan naar de nummer 2. Ook deze race liet hij er geen gras over groeien. Door vervolgens een aantal snelle ronden te rijden en als eerste over de finish te komen en de volgende 50 punten bij te mogen bijschrijven in het kampioenschap.

De volgende race staat gepland op 25 en 26 mei voor de 2de ronde van het Italiaanse C.I.V. op het circuit Happy Valley in de provincie Cervia

Alle sponsoren bedankt voor het mogelijk maken van deze overwinningen!