Het Alpe Adria International Championship heeft een eerste voorlopige 2020 kalender bekend gemaakt. Het kampioenschap zal het komend seizoen uit een viertal evenementen bestaan. In tegenstelling tot afgelopen seizoen ontbreekt het TT Circuit Assen op de kalender.

Het was de afgelopen periode behoorlijk stil omtrent de toekomstplannen van het Alpe Adria International Championship. Zo nam de Alpe Adria Motorcycle Union afscheid van het Tsjechische Lutec Racing als promotor en was men lange tijd op zoek naar een vervanger. Onlangs werd bekend dat men nier in geslaagd was en dat de Italiaanse SH Group vanaf komend seizoen de organisatie zal verzorgen.

Inmiddels heeft de SH Group bekend gemaakt dat er komend seizoen geen veranderingen zullen plaatsvinden aangaande de categorieën die van start zullen gaan tijdens de 2020 editie van het Alpe Adria International Championship. Net als in 2019 zal de European Superstock 1000 Cup, de European Supersport 300 Cup, het Supermono European Championship, de AA 600 Cup, de AA 1000 Cup, de AA Superstock 600 en de AA Superbike klasse weer onderdeel uit maken van de competitie.

Ook is er een eerste voorlopige kalender voor 2020 vrijgegeven. Het kampioenschap zal bestaan uit een vijftal evenementen en van start gaan op 26 april op het Slovakia Ring circuit. Vervolgens staan er evenementen op het Poznan circuit in Polen, de Pannonia Ring  in Hongarije en het Grobnik circuit in Kroatië op het programma. Het seizoen zal vervolgens worden afgesloten op zondag 4 of 18 oktober in Italië. Op welk circuit dat zal zijn is nog niet bekend, dit zal op 20 januari 2020 bekend gemaakt worden.

Voorlopige 2020 kalender:

  • ROUND 1 – 26 april – Slovakiaring
  • ROUND 2 – 24 mei – Poznan
  • ROUND 3 – 28 juni  – Pannoniaring
  • ROUND 4 – 30 augustus – Grobnik
  • ROUND 5 – TBA – Italië (de datum van deze ronde zal op 20 januari bekend gemaakt worden en zal verreden worden op 4 of 18 oktober)

De inschrijvingen voor deelname gaat open vanaf maandag 23 december 2020. Meer info hieromtrent via de website: www.europeanrace.com

 


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App