Voorlopige 2021 FIM Sidecar World Championship kalender

240
idm-zijspannen
IDM zijspanrace Assen- 2020 | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

De FIM en de promotors RKB-F1 Motorsport en Santander Salt hebben een eerste voorlopige 2021 FIM Sidecar World Championship kalender bekendgemaakt. De nieuwe kalender telt maar liefst zestien races verdeeld over een achttal raceweekenden.

Sinds RKB-F1 Motorsport en Santander Salt aan het begin van het seizoen 2020 de rol als promotor van het FIM Sidecar World Championship op zich namen is er nog weinig actie geweest. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd namelijk het gehele 2020 seizoen afgelast.

De promotors zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben samen met de FIM achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe 2021 kalender. Ondanks dat er de komende maanden mogelijk nog steeds obstakels kunnen ontstaan door de huidige situatie hebben partijen vrijdag 08 januari een eerste voorlopige 2021 FIM Sidecar World Championship kalender gepresenteerd.

Het seizoen telt komend seizoen acht raceweekenden en begint in het weekend van 15 t/m 17 april op het circuit van Le Mans in Frankrijk waar de zijspannen weer in actie komen in het bijprogramma van de bekende Le Mans 24H Moto. In het laatste weekend van oktober zal de finaleronde van het seizoen plaatsvinden in Estoril, Portugal.

Twee van de acht evenementen zijn nog onder voorbehoud, zo is het nog niet helemaal duidelijk waar in het weekend van 23 t/m 25 april de tweede ronde van het kampioenschap verreden zal gaan worden. De derde ronde van het seizoen op de Pannoniaring in Hongarije staat nog als TBC vermeld, hiervoor moeten de handtekeningen nog gezet worden onder de contracten tussen promotor en circuit, dit lijkt echter nog slechts een formaliteit en een kwestie van tijd.

Voorlopige 2021 FIM Sidecar World Championship kalender:

  • 15-17 april: Le Mans-Bugatti, Frankrijk – 2 races
  • 23-25 april: TBA – 2 races
  • 26-27 juni: Pannoniaring,Hongarije (TBC) – 2 races
  • 20-22 augustus: Grobnik-Rijeka, Kroatië – 2 races
  • 16-18 september: Le Castellet-Paul Ricard, Frankrijk – 2 races
  • 01-03 oktober: Oschersleben, Duitsland – 2 races
  • 15-17 oktober: Brands Hatch, Engeland – 2 races
  • 29-31 oktober: Estoril, Portugal – 2 races

Veranderingen
In tegenstelling tot de voorgaande jaren staan er in 2021 geen zogenaamde Sprint- en Gold races meer op het programma. Tijdens elk raceweekend meetellend voor het 2021 2021 FIM Sidecar World Championship worden er nog wel twee races verreden, maar beide races tellen een gelijke afstand en aantal ronden.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App