Voorlopige 2021 kalender NK Junior Moto Racing

1218
yamaha
Start Yamaha KicXstart R125 Cup race Staphorst | foto© Mariska Grob

De KNMV heeft een voorlopige NK Junior Moto Racing kalender voor het seizoen 2021 gepubliceerd. Naast een trainingsdag bestaat het kampioenschap komend seizoen uit een tiental wedstrijddagen.

Het NK Junior Moto Racing seizoen gaat komend seizoen op zaterdag 10 april van start met een vrije training. Het wedstrijdseizoen wordt geopend en afgesloten met een raceweekend (zaterdag en zondag) in Assen op de TT Junior Track van het TT Circuit Assen.

Daarnaast is het wedstrijdprogramma op sommige dagen afwijkend van elkaar. Zo kan het circuit in Veldhoven niet worden aangepast voor minibikes en is deze baan dus voor deze klassen minder geschikt. Daarentegen is er een extra wedstrijdweekend in Staphorst, waar de tweede keer alleen op het kleine circuit wordt gereden en daarmee alleen de minibikes-klassen en de Molenaar NSF100 Cup op het programma staan.

Voorlopige 2021 kalender

 • Zat. 10 april: Assen, TT Junior Track, trainingsdag
 • Zat. 08 mei: Assen, TT Junior Track
 • Zon. 09 mei: Assen, TT Junior Track
 • Maan. 24 mei: Staphorst, De Tippe (onder voorbehoudt)
 • Zat. 05 juni: Berghem, Circuit Park Berghem
 • Zat. 19 juni: Veldhoven, De Lansard
 • Zat. 10 Juli: Assen, TT Junior Track
 • Zat. 28 augustus, Staphorst, De Tippe (onder voorbehoudt)
 • Zat. 04 september: Veldhoven, De Lansard
 • Zat. 02 oktober: Assen, TT Junior Track
 • Zon. 03 oktober: Assen, TT Junior Track

KNMV
Nadat de Motorclub Assen e.o. de afgelopen drie seizoenen de organisatie en promotie voor haar rekening nam zal de KNMV vanaf komend seizoen de organisatie zelf ter hand nemen.

NK Junior Moto Racing
Het NK Junior Moto Racing bestaat uit een zestal geweldige klassen. Daar zit een logische opbouw in, waardoor jong talent én de mensen om hen heen samen groeien richting de grote circuits.

Minibikes Junior A
Het Nederlands Kampioenschap minibike voor rijders van 6 tot en met 10 jaar, kennismaken met echte competitie en een basis voor doorstroom naar junior B of de andere NK raceklassen. De Junior A-klasse is voor veel rijders de eerste échte racecompetitie. Samen met leeftijdsgenootjes vechten voor het podium en onderling van elkaar leren tijdens trainingen en races? Je mag zelf kiezen met welke motor je wil rijden, informatie over de motoren kan je bij verschillende leveranciers van minibike producten inwinnen. Het technisch reglement geeft informatie over wat er wel en niet is toegestaan.

Minibikes Junior B
Het Nederlands Kampioenschap minibike voor rijders van 9 tot en met 14 jaar. Vanuit de Junior A-klasse is de ideale doorstroom de Junior B-klasse. De Junior B-klasse is de topklasse voor deelnemers op een minibike tot en met 14 jaar. Racen op het scherpst van de snede, zoeken naar de juiste afstelling, tactiek gebruiken en jouw race-ervaring nog meer vergroten. Het reglement van de Junior B-klasse sluit goed aan bij de internationale competities.

Open Minibike
De allersnelste minibikes, zonder restrictie! Een Open Minibike Cup voor rijders vanaf 13 jaar. Ervaring is een vereiste.

Molenaar NSF100 Cup
Het Nederlands Kampioenschap NSF100, open voor rijders van 9 tot en met 14 jaar. Een goede leerschool voor de jeugdige motorsporter. Meerdere rijders zijn via het NSF100-traject begonnen en daarna doorgestroomd richting Europese en Wereldkampioenschappen. De Molenaar NSF100 Cup wordt gedurende het jaar bijgestaan door een KNMV-trainer. Voor deelname is een overeenkomst met de Molenaar NSF100 Cup organisatie noodzakelijk.

KicXstart Yamaha R125 Cup
De betrouwbare standaardklasse die ondersteund wordt door Yamaha en KicXstart. De Yamaha YZF-R125 in combinatie met een uitgebreid ‘supportprogramma’ via de organisatie garandeert zorgeloos raceplezier!

Deelname is mogelijk voor iedereen die 13 jaar is en ouder. Ook in deze klasse wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

Open 125cc
Het Nederlands Kampioenschap open 125cc viertakt voor rijders vanaf 12 jaar. Dé mogelijkheid om op jouw favoriete merk deel te nemen aan races. Er mogen verschillende aanpassingen gedaan worden aan het materiaal waardoor deze klasse garant staat voor een goede leercurve op zowel het gebied van stuurmanskunst als techniek. De motoren hebben een grote gelijkenis met de Supersport 300 motoren waarmee het open 125cc kampioenschap een ideale leerweg is voor de internationaal bekende Supersport 300 categorie.

Bijklassen
Naast bovenstaande klassen kan het wedstrijdprogramma worden aangevuld met 1 of meer bijklassen, zoals de Ohvale (10 jaar en ouder), Puchshop Cup (13 jaar en ouder), Pitbike (13 jaar en ouder) en Supermoto (15 jaar en ouder. Het wedstrijdprogramma kan van evenement tot evenement verschillen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App