Voorlopige 2022 deelnemerslijst Moto2 klasse MotoGP wereldkampioenschap

5972
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh - Portimão test | foto© Randy van Maasdijk

Dorna Sports heeft dinsdag 16 november een vernieuwde voorlopige deelnemerslijst gepubliceerd voor het seizoen 2022 aangaande de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

In 2022 zullen er 30 coureurs verdeeld over 15 teams de Moto2 startgrid vormen binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Nederland is komend seizoen vertegenwoordigd met maar liefst twee coureurs, te weten Bo Bendsneyder die aan zijn vijfde seizoen in de klasse zal beginnen en Zonta van den Goorbergh die op zestienjarige leeftijd zijn debuut zal maken.

Terwijl het voor Bendsneyder opnieuw het jaar van de waarheid zal worden en hij voor het tweede seizoen op rij in dienst zal rijden van het Spaanse Pertamina Mandalika SAG Racing Team zal voor Van den Goorbergh het seizoen in het teken staan van veel leren en zich aanpassen aan de klasse.

Naast de twee Nederlandse deelnemers zal ook het Nederlandse RW Racing GP in de klasse actief blijven. Zij zullen in 2022 echter een flinke omslag maken nu ze onlangs hebben aangekondigd om na vier seizoenen actief te zijn geweest met een NTS-chassis in 2022 terug zullen keren naar Kalex, de chassisfabrikant waarmee men ook in 2017 debuteerde in de klasse.

Onderstaand de nieuwe voorlopige Moto2 deelnemerslijst (per 16-11-2021):

 Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter