Voorlopige startlijst 2024 FIM Superbike World Championship seizoen

4239
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (l) en Toprak Razgatlioglu (r) | foto© BMW Motorrad

De FIM en Dorna WSBK Organization (DWO) hebben maandag 18 december een eerste voorlopige deelnemerslijst voor het 2024 FIM Superbike World Championship seizoen gepresenteerd.

23 namen prijken er op de startlijst van het 2024 FIM Superbike World Championship seizoen. Zoals reeds bekend zijn er de nodige wisselingen, binnen de top drie van 2023 bleef alleen wereldkampioen Alvaro Bautista zijn werkgever trouw.

Toprak Razgatlioglu, de nummer twee van 2023, ruilde zijn Yamaha YZF-R1 namelijk in voor een BMW M 1000 RR. De Turkse coureur is namelijk sinds kort de nieuwe teamgenoot van Nederlander Michael van der Mark binnen het ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team.

Jonathan Rea, de nummer 3 van 2023, verruilde op zijn beurt zijn Kawasaki ZX-10RR in voor een Yamaha YZF-R1. De Brit is binnen Pata Prometeon Yamaha de opvolger van Razgatlioglu en de nieuwe teamgenoot van Andrea Locatelli.

Een andere opvallende nieuwkomer op de lijst is Sam Lowes. De tweelingbroer van Kawasaki Racing Team WorldSBK coureur Alex Lowes stapt na vele jaren actief te zijn geweest als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap over naar het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Zagen we in het verleden al meer coureur deze overstap maken, maar dan naar de WorldSSP categorie, Lowes pakt het echter anders aan door niet alleen meteen van start te gaan in de WorldSBK categorie maar dit ook nog eens te doen met zijn bestaande ELF Marc VDS Racing Team. Lowes gaat uitkomen op een Ducati Panigale V4 in de bekende kleuren van het Belgische team.

Onderstaand de 2024 Provisional Permanent Entry List (per 18-12-203):

2024-worldsbkVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’