Voormalig wegracecoureur Rinus van Kasteren overleden

65
kasteren
Rinus van Kasteren | foto© Screenshot

De Racesport.nl redactie ontving het trieste bericht dat Rinus van Kasteren is overleden. De gedreven motorracer uit de jaren 70 en 80 en begaafd technicus overleed woensdagochtend 7 februari, hij mocht slechts 64 jaar worden.

Rinus van Kasteren werd afgelopen zaterdag op de fiets getroffen door een hartstilstand. De vooruitzichten waren direct vanaf het begin zeer somber en werden met de dag slechter. In de nacht van dinsdag op woensdag werden de opgelopen hersenbeschadigingen hem fataal en overleed Van Kasteren in het bijzijn van zijn geliefden.

Rinus van Kasteren
Van Kasteren stamt uit een echte race-familie. Zijn vader Christ van Kasteren was een getalenteerd coureur. Met steun van supporters kocht Rinus in de jaren ’70 echter een eigen 50cc Kreidler waarmee hij tijdens zijn eerste optreden meteen de snelste ronde reed op het Circuit Zolder in België. Bij zijn eerste echte race stond vervolgens meteen op de bovenste trede van het podium. In 1974 won Van Kasteren samen met Johan van de Wal de 24-uur van Oss, in 1976 werd de Brabander NMB-kampioen in de 250 cc klasse en in 1979 wist hij tijdens de Belgische Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps als tiende te eindigen in de kwartliter categorie. Van de 282 gereden gereden races stond Van Kasteren maar liefst 108 keer op het podium.

Naast een verdienstelijk coureur was Van Kasteren ook technisch goed onderlegd. Zo werkte hij na zijn actieve wegracecarrière o.a. als monteur voor Jack Middelburg en Boet van Dulmen en was hij als technicus nauw betrokken bij de successen van het zijspanduo Egbert Streuer en Bernhard Schnieders.

30 september jongstleden presenteerde Van Kasteren’s broer Mari in het bijzijn van gerenommeerde oud-coureurs nog een prachtig boek over de motorsport activiteiten van Rinus en hun vader Christ.

Met het overlijden van Rinus van Kasteren verliest de motorwereld een gewaardeerd sportman, begaafd technicus maar bovenal een fantastisch mens.