Donderdagmiddag vond de gebruikelijke persconferentie plaats voorafgaand aan het MotoGP evenement van dit weekend op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Marc Márquez, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi, Alex Rins, Jack Miller en de Amerikaanse thuisrijder Joe Roberts kwamen aan het woord. 

Dit weekend wordt de Amerikaanse Grand Prix verreden op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Sinds 2013 staat deze Grand Prix op de kalender waarbij Marc Márquez alle MotoGP races tot dusver wist te winnen. De Spanjaard, leider in het wereldkampioenschap en twee weken geleden nog zeer dominante winnaar van de race in Argentinë, zal dit weekend proberen zijn ongeslagen status op het Amerikaanse circuit te behouden. Als het aan de andere coureurs ligt zal het verloop van dit weekend uiteraard anders zijn en gaat men er alles aan doen om de zevenvoudig wereldkampioen van zijn Amerikaanse troon te stoten.

Marc Márquez – Repsol Honda Team: “Austin is altijd al een goed circuit voor mij geweest. Sinds 2013 hebben we hier gewonnen en het klopt dat we hier nu in goede vorm aankomen. In Argentinië ging het natuurlijk heel goed en ook in Qatar waren we sterk. De basis is goed en dat is het meest belangrijk nu. Ik voel me goed met de motor maar we moeten maar eens zien hoe het dit weekend zal verlopen. Eerst kijken hoe de omstandigheden zijn en niet gek doen, geen dingen proberen die niet mogelijk zijn. Daarnaast moeten we onze concurrenten in de gaten houden en zien hoe de weersomstandigheden verlopen. Ik wil graag gaan genieten van dit fantastische circuit.

Het moment dat Valentino en ik elkaar de hand schudden in Argentinië was gewoon dat moment. Net als het moment wanneer je een meisje zoent, het gebeurt gewoon. Het was een mooie race en wat mij betreft is er nooit een probleem geweest. Het is goed om respectvol met elkaar om te gaan.”

Andrea Dovizioso – Mission Winnow Ducati: “Ik ben heel blij met hoe het weekend in Argentinië is verlopen, onze snelheid was goed. Ik ben vooral blij omdat we het niet echt verwacht hadden en dit bevestigt dat onze basis goed is. Het zou mooi zijn als we dit weekend weer wat moois kunnen laten zien maar Marc heeft laten zien dat hij hier tot dusver ‘de koning’ is geweest en praktisch onverslaanbaar was. Toch ben ik vrij relaxed, we moeten zien hoe het met de banden en de weersomstandigheden zal verlopen. Verder ben ik er klaar voor dit weekend.”

Valentino Rossi – Monster Yamaha MotoGP: “Het was een mooie week na afloop van de Grand Prix in Argentinië. De week na een race, wanneer je een goed resultaat hebt behaald, is altijd mooi omdat je er dan nog van kunt genieten en je dan meer relaxed bent. Thuis heb ik weer maximaal getraind om me zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden voor deze race op één van de bijzonderste en moeilijkste circuits van het jaar: heel technisch, lang, veel hoogteverschil en maar liefst twintig bochten. Het circuit is heel tricky en op een aantal punten kun je heel veel tijd verliezen. De afgelopen jaren was het niet heel slecht hier, echter was het vorig jaar ook niet heel goed. Ik voel me best wel sterk, de machine is niet slecht en ik ga dit weekend mijn uiterste best doen.

Het was het juiste moment met Marc in Argentinië. Ik wilde hem feliciteren met zijn weekend en vooral zijn sterke race. Voor mij is dit normaal.”

Alex Rins – Team Ecstar Suzuki: “In de race zijn we snel en dit hebben we laten zien in Argentinië en Qatar. Het probleem zit nu in de kwalificatie waardoor we het heel moeilijk maken voor onszelf om een goed resultaat te behalen. Ik denk dat we er goed voor staan gedurende de trainingen en in de race qua snelheid maar we moeten ons dus echt gaan verbeteren in de kwalificatie. Zoals nu maak je de band vroeg kapot doordat je veel moet inhalen. We moeten ons afvragen wat de oorzaak van dit probleem is en zorgen dat er een oplossing voor komt.”

Jack Miller – Pramac Racing Ducati: “Het was fijn om weer vooraan mee te doen in Argentinië. Zoals Valentino al zei, in de week daarna heb je een heel goed gevoel. In Qatar ging ik namelijk met een zeer deprimerend gevoel naar huis. We hebben in die weekenden laten zien dat het met onze snelheid goed zit. Ondanks dat ik het vorig jaar moeilijk had is Austin voor mij normaal gesproken een goed circuit. Na een blessure van vorig jaar ben ik benieuwd hoe me het dit jaar zal vergaan als ik fit ben. Wat het verschil is tussen de Ducati GP17 en GP19? Dat grote ding tussen mijn benen. Het motorblok.”

Joe Roberts – American Racing KTM: “Het is mooi om hier te zijn. Al voordat ik racete kwam ik heel graag naar Austin, het is een prachtige stad. Ook om tussen alle fans te zijn geeft altijd een heel fijn gevoel. De start van het jaar was moeilijk voor mij. Ik sta niet waar ik gehoopt had te staan maar we hebben veel progressie geboekt. Tijdens de race in Argentinië was ik bezig met m’n beste resultaat wat betreft marge naar de racewinnaar totdat ik crashte. Ook met het nieuwe team en de nieuwe mensen is het soms lastig maar we blijven het positief bekijken. Ik denk dat dit circuit goed bij me zal passen en ik kijk echt uit naar dit weekend op eigen bodem.”

Aan het einde van de persconferentie was er zoals gebruikelijk nog ruimte voor de vragen van de fans. Aangezien dit weekend veel in het teken zal staan van Nicky Hayden werd de coureurs gevraagd om hun mooiste herinnering aan de flamboyante Amerikaan met het publiek te delen. In onderstaande video is het verhaal van de coureurs te beluisteren.

De eerste vrije trainingen op het Circuit of the Americas gaan vrijdag om 16:00 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App