Bijna zeven jaar lang moest Max Biaggi zich verdedigen tegenover de Italiaanse belastingdienst Equitalia vanwege vermeende belastingontduiking. De Romeinse keizer kreeg echter vandaag goed nieuws, hij werd door een rechtbank in Rome onschuldig bevonden en vrijgesproken.

Max Biaggi werd ervan beschuldigd ongeveer 17,8 miljoen euro te hebben onthouden aan de Italiaanse belastingdienst Equitalia. Meerdere keren stond Biaggi al in de rechtbank op verdenking van valse belastingaangiftes. Volgens Biaggi zelf speelde de vermeende belastingfraude feitelijk al sinds 1992. De inmiddels 47-jarige Biaggi verhuisde destijds naar Monte Carlo, leeft daar sindsdien en ook zijn kinderen gingen daar destijds naar school.

Het Italiaanse Openbaar Ministerie zag het echter niet zo en eiste in verschillende pogingen een terugbetaling van ongeveer 18 miljoen. Officier van justitie Giuseppe Olivo riep zelfs in maart om een ​​gevangenisstraf omdat Biaggi volgens zijn zeggen nog steeds de Italiaanse nationaliteit bezit, een groot deel van zijn tijd doorbrengt in Rome en omgeving en derhalve belastingplichtig is volgens de Italiaanse wet.

Max Biaggi: “Ik ga alleen naar Rome als het echt nodig is. Ik heb geen bezittingen meer in de Italiaanse hoofdstad, zelfs geen onroerend goed.”

De rechtbank in Rome was het nu met Biaggi eens en accepteerde het bewijs van de aanklager niet. Dit is goed nieuws voor de voormalig Grand Prix en World Superbike coureur, en dat uitgerekend op de dag van de begrafenis van zijn vader die afgelopen weekend op 77-jarige leeftijd overleed.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App