Vroegtijdig einde thuiswedstrijd voor Red Bull Honda

15
jake-gagne
Jake Gagne | foto© Honda Racing

Voor het Red Bull Honda World Superbike Team is er een vroegtijdig einde gekomen aan de thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen. Nadat Leon Camier al niet van start ging is komt ook Jake Gagne dit weekend definitief niet meer in actie. De blessures van de Amerikaan zijn ernstiger dan in eerste instantie werd verwacht.

Jake Gagne kwam vrijdag tijdens de tweede vrije training hard ten val. Bij deze val liep de Amerikaan o.a. een gekneusde heup een een flinke vleeswond aan zijn elleboog op. Zaterdagochtend probeerde Gagne het nog wel tijdens de vierde vrije training, echter de pijn bleek dusdanig dat er werd besloten om de rest van de dag niet meer in actie te komen.

Zaterdagmiddag onderging Gagne in het ziekenhuis van Assen opnieuw een medisch onderzoek. Tijdens dit onderzoek kwam aan het licht dat er toch meer aan de hand was dan in eerste instantie was gedacht. De artsen constateerden een gekneusde en beschadigde ruggenwervel (C4) waardoor de Amerikaan definitief unfit is verklaard voor de rest van het weekend.

Door deze nieuwe tegenslag is de thuiswedstrijd voor het in Nieuwleusen gevestigde World Superbike Team definitief over en rest hun niets anders dan zich te richten op de volgende ronde van het 2018 FIM Superbike World Championship die van 11 t/m 13 mei wordt verreden op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Toegangsprijzen & informatie TT Circuit Assen
Openbaar vervoer WK Superbikes
Weersverwachting Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag