Waild Khan zal tijdens de 2019 editie van de Gamma Racing Day (17-18 augustus) zijn comeback maken als coureur. De Drent zal tijdens het evenement op het TT Circuit Assen van start gaan in de Supersport 300 klasse en uit gaan komen voor het Nederlands – Duitse team Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

Hoewel Walid Khan een tijdje niet gereden heeft, is hij in de ogen van Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki teammanager Rob Vennegoor nog altijd één van de grootste Nederlandse wegracetalenten. Voor de Twentse teambaas dan ook een goede reden om contact te zoeken met Khan en hem in zijn team op te nemen voor de 2019 editie van de  Gamma Racing Day en enkele weken later tijdens de Nederlandse ronde van het IDM op hetzelfde TT Circuit Assen.

Walid Khan: “Ik ben zo blij dat ik weer kan racen en ben daarom Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki dankbaar voor deze kans. In het afgelopen jaar is er voor mij op persoonlijk vlak veel veranderd en daardoor ben ik meer dan ooit klaar voor een rentree. Natuurlijk wordt het een uitdagend weekeinde op Assen omdat ik lang niet gereden heb en dus weer in mijn ritme moet zien te komen. Dat ik uitgerekend terugkeer op Assen maakt het allemaal nog specialer, want ik woon niet zo ver van het TT Circuit Assen en dat geldt ook voor de meeste sponsoren van mij. Het is erg lastig om nu al een verwachting uit te spreken, omdat de rest van het veld er al een aantal wedstrijden op heeft zitten. Ik zal in ieder geval alles geven, elke ronde opnieuw.”

Teammanager Rob Vennegoor: “Walid is een speciale coureur en naar mijn mening één van de beste rijders die we hebben in Nederland. Hij heeft in het verleden wellicht een paar ongelukkige keuzes gemaakt en had misschien niet altijd de beste omgeving om echt te kunnen presteren. Walid heeft echter geracet in de MotoGP Red Bull Rookies Cup en pakte vorig jaar op Brno een WK Supersport 300-podium met de Kawasaki Ninja 400. Dat zijn, als je het mij vraagt, twee perfecte voorbeelden van de enorme mogelijkheden die Walid heeft. Ik ben daarom zeer benieuwd naar wat hij kan in 2019. Daarbij mogen we niet vergeten dat hij een tijd niet gereden heeft, al weet ik desondanks zeker dat Walid een aantal mensen gaat verrassen.“

Vennegoor en zijn team gaan vervolgens kijken of er mogelijkheden zijn om verder samen te werken voor de rest van dit seizoen.