Nigel Walraven kwam zaterdagmiddag in de eerste BeNeCup race als derde over de lijn na een flinke strijd met de eventuele racewinnaar. Kees Endeveld en Jeroen Remmé eindigden de eerste British Sidecars race als , daarnaast kwamen er zaterdag nog meer Nederlanders in actie tijdens het British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen.

BeNeCup race 1
Zaterdagmiddag ging de eerste BeNeCup race van het weekend van start op het TT Circuit Assen. Het was de vanaf pole startende Ben Godfrey die als leider aan de wedstrijd begon maar Nigel Walraven kon de Engelsman goed bijhouden en wist hem al gauw te passeren. Het was duidelijk dat de twee coureurs samen met Leon Jeacock veel sneller waren dan de rest van het veld want na twee ronden hadden ze al een voorsprong van ruim tien seconden op de vierde plaats.

Het zouden ook de achterblijvers worden die hun stempel op de wedstrijd drukten want al na een zo’n vijf ronden kwamen de eerste achterblijvers in zicht. Godfrey en Walraven waren op dat moment verwikkeld in een hevig gevecht maar de Brit wist de achterblijvers makkelijker te passeren waardoor hij al gauw een voorsprong opbouwde terwijl de Nederlander daar mee moeite mee had.

Uiteindelijk was het Godfrey die de race wist te winnen voor Jeacock en Walraven, daarachter waren het Stanley, Cox, West, Claessen, Mike Cleutjens, Hall en Alexander Klaassen in de top tien. Daniel Vermaas kwam als elfde over der streep, Jolanda van Westrenen als twaalfde, Marcel Zuurbier als dertiende, Michael Visser als vijftiende, Michiel Burger als zestiende, Robin van der Burg als zeventiende en Bertus Folkertsma als negentiende. De overige Nederlanders zijn in de uitslag hieronder te vinden.

kees-endeveld

Kees Endeveld & Jeroen Remme | foto© Jan Timmerman

ADAC Junior Cup Powered by KTM & British Sidecars
In de tweede kwalificatiesessie voor de ADAC Junior KTM Cup noteerde Dennis van Melzen de zesde tijd en zal vanaf deze positie morgen in de eerste race mogen starten. Kees Endeveld en Jeroen Remmé kwamen in de eerste British Sidecars race als veertiende over de finish die werd gewonnen door het duo Tim Reeves en Mark Wilkes.

 

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Tickets