Ook kwamen er tijdens de eerste dag van het British Superbike evenement op het TT Circuit Assen veel Nederlanders in actie. Nigel Walraven kwalificeerde zich als tweede in de BeNeCup, Kees Endeveld en Jeroen Remmé kwamen in de tweede kwalificatie voor de British Sidecar klasse naar de vijftiende rondetijd. 

Naast de British Superbike en de British Supersport klasse komen er dit weekend nog meer klassen in actie: de British Talent Cup, de Ducati TriOptions Cup, de British Sidecars, de BeNeCup en de ADAC Junior KTM Cup.

De klassen waarin dit weekend Nederlanders uitkomen zijn de British Supersport klasse, de British Sidecars, de BeNeCup en de ADAC Junior KTM Cup. In de laatstgenoemde klasse kwam Dennis van Melzen in de eerste kwalificatie naar een elfde rondetijd, in de zijspanklasse waren het Kees Endeveld en Jeroen Remmé die zich als vijftiende wisten te kwalificeren.

In de BeNeCup klasse komen er dit weekend maar liefst negentien Nederlandse coureurs van start. Het was Ben Godfrey die in deze klasse de pole pakte voor Nigel Walraven. Mike Cleutjens kwam naar de vijfde tijd, Marcel Zuurbier naar de negende, Alexander Klaassen naar de tiende, Daniel Vermaas naar de elfde, de vrouwelijke coureur Jolanda van Westrenen naar de zestiende, Robin van der Burg naar de zeventiende, Michael Visser naar de achttiende en Wim Boekestijn naar de negentiende tijd. De overige Nederlanders zijn in de volledige uitslagen hieronder te vinden.

 

Handige links British Superbike Championship Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag vrijdag
Tickets