Kenan Sofuoglu (WorldSSP), Chaz Davies (WorldSBK) en Michael Ruben Rinaldi (STK1000) hebben zondagochtend in Imola de snelste tijden op de klok gezet tijdens de warm-up sessies van de Motul Italian Round.

WorldSSP
In deze klasse was het Kenan Sofuoglu die het snelst was. De Kawasaki coureur noteerde een snelste ronde van 1’51.941 in een sessie die opnieuw onderbroken werd door een rode vlag situatie – dit keer naar aanleiding van crash van Fedrico Cariscasulo in bocht twee.

Achter Sofuoglu noteerde PJ Jacobsen de tweede rondetijd gevolgd door Sheridan Morais, Lucas Mahias, Jules Cluzel, Kyle Smith, Jack Kennedy, Nikki Tuuli, Luke Stapleford en veteraan Anthony West.

Rob Hartog sloot de warm-up sessie af als achttiende terwijl Jaimie van Sikkelerus na een uitstapje door het gravel in de beginfase van de sessie uiteindelijk de negenentwintigste tijd op de klok wist te zetten.

Cariscasulo werd na zijn crash overgebracht naar het medical centre met een schouderblessure, zojuist is echter bekend geworden dat de Italiaan ondanks deze blessure fit verklaard is voor de later op de dag te verrijden race. Naast Cariscasulo kwam ook Robin Mulhauser tijdens de warm-up ten val, de Zwitser bleef daarbij zelf ongedeerd.

WorldSBK
Na een korte vertraging vanwege de rode vlag situatie in de WorldSSP klasse begonnen de eenentwintig World Superbike coureurs aan hun vijftien minuten durende warm-up sessie.

Het was Chaz Davies die bij een temperatuur van ruim boven de twintig graden het snelst was voor Jonathan Rea, Tom Sykes en de opnieuw verrassend sterk acterende Leon Camier.

Xavi Forés zette de vijfde rondetijd op de klok voor Marco Melandri, Leandro Mercado, Alex Lowes en de enigszins herstelde Jordi Torres – de Spanjaard werd zaterdagochtend geveld door een griepaanval en moest daardoor zaterdag afzien van deelname aan de eerste race.

Michael van der Mark sloot de zondagochtend sessie af met de tiende rondetijd.

STK1000
In deze klasse waren het Michael Ruben Rinaldi en Roberto Tamburini die als enige twee coureurs een tijd op de klok wisten te zetten onder de 1’50 grens. Rinaldi was daarmee met een snelste rondetijd van 1’49.673 het snelst van het tweetal terwijl Luca Vitali, Federico Sandi en Marco Faccani met de derde, vierde en vijfde tijd voor een volledige Italiaanse top vijf zorgden in deze sessie.

Toprak Razgatlioglu, Florian Marino, Maximilian Scheib, Luca Marconi en Illia Mykhalchyk completeerden zondagochtend de top tien.

Wayne Tessels noteerde een snelste ronde van 1’53.303, een tijd waarmee de Agro On-Benjan-Kawasaki coureur na afloop de achtentwintigste plaats op de lijst innam. Na afloop van de warm-up nam Tessels de beslissing om later op de dag niet van start te gaan in de wedstrijd. De Kawasaki coureur ondervind te veel hinder van de blessures opgelopen bij de crashes van vrijdag –  breuken in de vingers, een beurse schouder en een sleutelbeen die niet goed zit. Tessels wilde het zondag in eerste instantie toch proberen maar mist duidelijk kracht en snelheid met het aanremmen en omleggen van de motor. Met het oog op Donington, en na advies van de Clinica Mobile besloot hij om niet van start te gaan in de race vanmiddag.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s