Wayne Tessels is momenteel in Maleisië waar vanaf woensdag de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap gaat beginnen. De coureur uit Lopik gaat met RAC41 op jacht naar een goed resultaat in de Superstock klasse. Zaterdag zal er voor het eerst een 8uurs wedstrijd verreden worden op het Sepang International Circuit, die tevens op Eurosport live te zien zal zijn. 

Na de Bol d’Or staat komend weekend de tweede race van het World Endurance kampioenschap 2019-2020 op het programma. Het is de eerste keer dat er een lange afstandswedstrijd voor het WK georganiseerd wordt op het Sepang International Circuit in Maleisië. Voor Wayne Tessels tevens een nieuwe ervaring om in Azië te racen.

De coureur uit Lopik vormt het hele seizoen samen Guillaume Antiga en Maxime Bonnot het RAC41 team. Een professioneel Frans team met ondersteuning van Honda die uitkomt in de Superstock categorie. Ondanks problemen werd er tijdens de Bol d’Or een negende plaats behaald en in Maleisië gaat de equipe voor een resultaatsverbetering. Vanaf woensdag starten de trainingen.

De 8uurs race start zaterdag 14 december om 13:00 uur plaatselijke tijd en zal in het donker finishen. Vanwege het tijdsverschil van 7 uur met Maleisië start de live uitzending vanaf 6:00 uur (NL tijd) op Eurosport 2 en via de Eurosport Player. De verrichtingen van Tessels zijn ook te volgen via zijn Facebookpagina, waar gedurende de trainingen en race regelmatig updates op zullen verschijnen.

Wayne Tessels: Ik ben inmiddels een paar dagen in Maleisië. Maandag hebben we een trackwalk gedaan. De accommodatie is prachtig evenals het circuit. Ik had op de Playstation al wat rondjes gereden, maar toen kon je niet zien dat er ook best wat hoogteverschil in de baan zit. Dinsdag staat in het teken van keuringen, inschrijvingen en de briefing. Vanaf woensdag beginnen de trainingen. Het gevoel met de teamleden en coureurs van RAC41 is uitstekend. Ik kijk er dan ook naar uit om er samen met hen een sportief succes van te maken in Sepang!’

Handige links EWC – Sepang 8H:

Tijdschema en volledige uitslagen
Volledige deelnemerslijst
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App