Op vrijdag 14 mei staan weer een 5- tal trainingssessies op het programma. De opdracht is weer lekker in het ritme komen en de motor goed aanvoelen.

De motoren zijn bij Swen Ahnendorp op de testbank geweest en zijn goed afgesteld. Zowel Ricardo als Jaimie waren dan ook zeer tevreden over de motoren. Tevens is deze dag gebruikt om te testen met de gearing. Al met al hadden we aan het eind van de dag een goed gevoel voor de zaterdag.

Zaterdag 14 mei OW Cup
Om 9.18 uur is het tijd voor de 1e kwalificatie. De beide START coureurs gaan de baan in en bij het vallen van de finishvlag staat Jaimie op een 3e plaats en Ricardo op een 6e plaats. Als het tijd is voor de 2e kwalificatie wordt er een regenbuitje verwacht. Het is dus zaak dat Jaimie en Ricardo direct een goeie tijd neerzetten voordat de eerste druppels vallen. Voor Ricardo valt dit goed, hij weet direct een goede tijd neer te zetten. Helaas kan Jaimie niet direct in zijn ritme komen en als de regendruppels naar beneden komen staat Jaimie op een 6e plaats en Ricardo heeft de pole! En maar kijken naar de tijd die verstrijkt, blijft Ricardo op de pole staan? Ja, dit lukt en heeft hij de 1e pole positie voor START binnen gehaald.

En dan is het tijd voor de wedstrijd. Iedereen is gespannen voor de race.

De start is van beide heren weer goed. Het lijkt erop dat Ricardo niet als eerste de Haarbocht in zal gaan, maar hij weet toch voor Coen Bouwmeester te komen. Jaimie verliest in de eerste ronde 1 plaats maar weet dit in de tweede ronde weer goed te maken en komt als 6e door. Ricardo blijft nog als nr 1 doorkomen terwijl Jaimie vecht voor de plaatsen 6 tot en met 8. In de 5e ronde gaat het fout voor Danny van der Sluis, rijdend op de 3e plaats, kort achter Ricardo en Coen Bouw-meester. Bij het uitkomen van de Haarbocht vliegt hij met een highsider van de motor en blijft liggen. Direct achter hem gaan nog 3 coureurs in de Haarbocht onderuit. De wedstrijdleiding besluit vanwege de crashes, en de medische assisten-tie die nodig is, de code 60 vlag te tonen. Dit is bedoeld om de wedstrijd te neutraliseren waarbij de coureurs hun snelheid aan moeten passen, de onderlinge afstand dienen te respec-teren en niet in te halen. De vlaggen worden niet door alle coureurs gezien en vanwege de gevaarlijke situatie die ontstaat, wordt besloten om de wedstrijd te stoppen door middel van een rode vlag. In deze laatste ronde is het achterop het circuit gaan spetteren en heeft Ricardo het gas even dichtgedraaid en ziet Coen Bouw-meester aan hem voorbij komen.

De uitslag is dus nu als volgt: Coen Bouwmeester 1, Ricardo Brink 2, Jorn Hamberg 3, Manuel Wienen 4 en Jaimie van Sikkelerus 5.

Er wordt dus weer een wandeling naar het podium gemaakt. Er is nog protest aangetekend, maar de uitslag zoals hierboven vermeld is, is officieel. Later op de avond krijgen wij bericht van het team van Danny van der Sluis dat er gelukkig niets is gebroken en wij wensen Danny veel beterschap toe.