Cervera, de woonplaats van Marc- en Alex Marquez, liep zaterdagavond uit voor de huldiging van hun plaatselijke helden die beiden dit seizoen wereldkampioen wisten te worden. Marc in de MotoGP en Alex in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Het begint bijna een jaarlijkse gewoonte te worden in het nabij Barcelona gelegen dorp Cervera, de huldiging van één of twee leden van de familie Marquez ter gelegenheid van het behalen van een wereldtitel.

Zaterdag was het opnieuw zo ver, sterker nog het was voor de tweede keer in de geschiedenis dat er dubbel feest gevierd kon worden aangezien zowel Marc als ook zijn jongere broer dit seizoen wereldkampioen werden in respectievelijk de MotoGP en de Moto2 klasse.

Na een persconferentie in de universiteit van Cervera begonnen de 2019 MotoGP- en Moto2 wereldkampioen vergezeld door familie en teamleden aan een parade, op een door hun fanclubs gebouwde praalwagen welke werd gadegeslagen door de duizenden fans die zich langs de straten hadden verzameld.

De parade eindigde bij een speciaal gebouwd podium vanwaar het tweetal vervolgens hun fans toespraken en bedankten voor hun steun gedurende het seizoen en de komst naar het feest. Nadat het officiële gedeelte was afgelopen bleef het nog lang onrustig en heel gezellig in het kleine Spaanse dorp dat sinds enkele weken dus weer twee wereldkampioenen binnen haar gelederen heeft.

Marc Marquez: “Het is altijd leuk om titels te vieren in Cervera, maar dit jaar ben ik bijzonder blij dat ik het samen met mijn broer Alex kan doen, omdat wij beiden in 2019 de wereldtitel hebben weten te behalen. Het is mijn achtste wereldtitel, en dat is een grote prestatie waar ik van moet genieten. 2019 is mijn beste jaar in de MotoGP en het beste seizoen uit mijn carrière; een perfect seizoen dat zeer moeilijk te herhalen zal zijn. Desondanks zullen we de zaken volgend jaar op dezelfde manier en met hetzelfde doel benaderen: Om weer kampioen te worden. Winnen geeft je meer motivatie en ik ben nooit tevreden – integendeel, want ik wil altijd meer en meer. Ik geef 100%  in alles wat ik doe en dat is hetgeen ertoe heeft geleid dat ik hier met mijn familie, mijn vrienden en vooral mijn fans opnieuw een titel heb mogen vieren.”

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App