Wie wordt er zondagmiddag in Portimão wereldkampioen in de Moto2 klasse?

enea-bastianini
V.l.n.r. Sam Lowes, Enea Bastianini, Luca Marini en Marco Bezzecchi | foto© motogp.com

Enea Bastianini, Sam Lowes, Luca Marini en Marco Bezzecchi zijn de vier overgebleven kandidaten voor de 2020 Moto2 wereldtitel. Wie van het viertal mag zich zondagmiddag in Portimâo tot wereldkampioen laten kronen in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Vier Moto2 coureurs die onderling uit gaan maken komend weekend tijdens de Grande Prémio MEO de Portugal uit gaan maken wie zich de nieuwe 2020 Moto2 wereldkampioen dat is het verhaal voorafgaand aan het finale Grand Prix weekend van 2020.

Met 194 gescoorde WK punten heeft Enea Bastianini de beste papieren maar als er één klasse is waar de resultaten onvoorspelbaar zijn dan is dat zeker in de Moto2 klasse het geval. Met 180 gescoorde punten is Sam Lowes dan ook zeker nog niet kansloos, iets dat ook geldt voor het Sky Racing Team VR46 duo Luca Marini (176) en Marco Bezzecchi (171).

Wie van het viertal wordt de nieuwe kampioen? Alle vier zullen ze alles geven, klaar voor een uitdaging op een voor iedereen onbekende baan. Donderdag sprak het viertal in Portimâo en had men het volgende te vertellen aangaande hun titelkansen.

Enea Bastianini: “Het is tot nu toe een fantastisch seizoen geweest, het team heeft geweldig werk geleverd. Het wordt de laatste race van 2020 en de mijne in Moto2, evenals mijn eerste keer in Portimâo. Het is zeker geen gemakkelijk circuit, maar ik zal meteen proberen mijn best te doen. We zullen later zien hoe het gaat, maar ik heb er alle vertrouwen in. In de kwalificatie zullen we moeten mikken op de eerste, maximale tweede rij, dan zullen we zondag in de race alles moeten geven. ”

Sam Lowes: “Op dit moment nog steeds kansen op wereldkampioenschappen hebben, betekent dat het een goed seizoen is geweest. Deze jongens hebben ook hun portie pech gehad, net als ik. De pols is zeker nog niet 100%, maar ik wil er niet te veel over praten: we zien wel vanaf morgen. Wat betreft Portimâo, ik was hier ook al in 2011. Een geweldige baan en ik heb er hele goede herinneringen aan. Het zou een voordeel kunnen zijn, maar ik denk niet dat het veel is: iedereen zal hier aan elkaar gewaagd zijn. ”

Luca Marini: “Het is fijn om hier te zijn, ik heb hier al eens gereden in het Moto2 European Championship: het is een ongelooflijke baan, een soort van ‘achtbaan’, zoals ze dat noemen. Het belangrijkste doel van het weekend is om plezier te hebben: ik wil er tot het laatste moment van genieten. Maar ik zal natuurlijk ook snel moeten zijn. We zullen hard moeten werken om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Maar ik denk niet dat het kennen van de baan me helpt: het asfalt is anders, net als mijn motorfiets, en het is jaren geleden … Maar het wordt een interessant weekend, waar het belangrijk zal zijn om meteen de juiste set-up te vinden. ”

Marco Bezzecchi: “We doen nog steeds mee voor de titel. We staan echter 23 punten achter: we hebben sowieso al een overwinning nodig, en dan zullen we het nog moeten zien. Maar hoe dan ook, ik ben blij dat ik voorafgaand aan de laatste race nog steeds vecht voor de titel. Ik had het eerder in het seizoen nooit verwacht. Het hoofddoel is zeker om zondag te winnen, maar dan moet er nog iets gebeuren met de anderen om de titel te bemachtigen … We moeten gewoon werken alsof het een gewoon raceweekend is, proberen zo goed mogelijk te finishen en mikken op het podium. Natuurlijk, als je voor de titel vecht, denk je erover na, maar het doel is alleen om het beste te geven. Het was een belangrijk seizoen voor mij na een moeilijk 2019 en ik ben trots op hoe het is verlopen. Hoewel ik zeker een aantal fouten had kunnen vermijden … Maar nu zijn we hier en moeten we gefocust blijven.”

De Moto2 coureurs beginnen vrijdagmiddag in Portimâo om 12:35 uur aan hun laatste weekend van 2020 tijdens hun eerste vrije training. Net als de overige categorieën krijgen ook de Moto2 coureur vrijdag extra trainingstijd vanwege het feit dat ook zij voor het eerst kennismaken met het Portugese circuit. De allesbeslissende wedstrijd van het seizoen gaat zondagmiddag om 13:20 uur van start.