Wildcards voor Rick Dunnik en Ruben Bijman in Assen

25
worldssp-300-race-assen
WorldSSP 300 race Assen 2019 | foto© JTS fotografie

Rick Dunnik en Ruben Bijman zijn door de KNMV voorgedragen om tijdens de Nederlandse ronde van het WK Superbike in Assen (17-19 april) met een wildcard aan de start te verschijnen in het de World Supersport 300 klasse.

Het WorldSBK kampioenschap bestaat net als in de Grand Prix uit drie WK-klassen. Naast de World Superbike, World Supersport is er sinds een aantal jaren ook een World Supersport 300 kampioenschap. In deze sterke competitie met veel jonge talenten doen maar liefst ruim 50 rijders mee. Het is in deze klasse dus al een hele presentatie om je te kwalificeren bij de 36 rijders die zich plaatsen voor de hoofdwedstrijd.

In het weekend van 17 t/m 19 april komt het WorldSBK kampioenschap naar het TT Circuit Assen. De KNMV mocht voor dit evenement twee wildcards aanwijzen voor de World Supersport 300 wedstrijd en dat Rick Dunnik en Ruben Bijman geworden.

Rick Dunnik
De 18-jarige Rick Dunnik uit Staphorst is via de junior-competities, waar hij kampioen werd in de Molenaar NSF100-klasse, opgeklommen naar de NEC- en ETC Moto3-klassen. In 2019 stapte hij over naar de Supersport 300, waarin hij meteen de tweede plek in de eindstand van het Duitse IDM 300-kampioenschap wist te behalen. Rick zal in 2020 opnieuw uitkomen in de IDM Supersport 300 en wil via deelname aan het WSBK-evenement in Assen indruk maken op de gevestigde orde.

Ruben Bijman
Net als Dunnik deed ook Ruben ervaring op in de Molenaar NSF100-klasse en daarna in verschillende Moto3-kampioenschappen. Met een overstap in 2019 naar de Supersport 300 bij het team van Pearle Gebben Racing uit Assen, heeft Ruben een weg richting het WK gevonden. Onder toeziend oog van teammanager Jasper Iwema strijdt Ruben voor de titel in de IDM 300-competitie.

Zes Nederlanders
Met de toevoeging van deze twee wildcards starten er vooralsnog zes Nederlanders in de Supersport 300  klasse in Assen. De vaste WK-rijders Scott Deroue, Glenn van Straalen, Jeffrey Buis en Koen Meuffels hebben er dan al een race in Spanje (Jerez) op zitten. Naast de wildcards zijn er ook nog twee ‘one event’-deelnames mogelijk. Deze worden aangewezen door Dorna.

World Supersport
Ook voor het World Supersport klasse kan het aantal Nederlandse rijders, naast vaste deelnemer Jaimie van Sikkelerus, nog worden aangevuld met wildcards. Die aanvragen moeten nog worden ingediend.

Voorafgaand aan het WK in Assen kunnen de rijders zich op zaterdag 28 maart voorbereiden tijdens de KNMV Voorjaarstraining op het TT Circuit Assen.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App