Winnende kinderen zetten persconferentie Motul TT Assen op zijn kop

7
Winnende kinderen bij de persconferentie van de Motul TT Assen | Foto © Jan Timmerman

In aanloop naar de Motul TT Assen maakte Racesport.nl in samenwerking met Motul twaalf winnaars bekend van de helmontwerp-wedstrijd waarmee onder meer een bezoek aan de officiële persconferentie van de MotoGP gewonnen kon worden. Donderdagmiddag was het voor de ‘toekomstige journalisten’ eindelijk zover om de grote mannen achter de tafel te ondervragen.

De MotoGP persconferentie is een traditie op donderdagmiddag. Vandaag schoven Marc Marquez, Alex Rins, Danilo Petrucci, Fabio Quartararo, Jack Miller en Moto2 rijder Alex Marquez aan. Na de vaste vragen van doorgewinterde journalisten over de vorige race en de verwachtingen voor dit weekend, was het de beurt aan de kids, en dat zorgde voor het nodige leven in de brouwerij.

Jurgen vroeg Marc Marquez naar zijn beste race van het seizoen. “Dat is Argentinië want daar was ik heel sterk. En mijn thuisrace in Jerez, wat altijd een speciaal gevoel is.”  Kai was benieuwd of Fabio Quartararo denkt de TT te kunnen winnen: “Laten we het hopen, maar ik ben natuurlijk nieuw en moet nog veel leren. We gaan altijd voor een goed resultaat en ik hoop beste Rookie te worden.”

Vooral de vraag van Quinty of de coureurs hun droomvrouw wilden beschrijven zorgde voor blozende wangetjes bij de MotoGP-coureurs. Marc Marquez: “Het is misschien voor Nederlandse vrouwen geen goed teken, maar ik val vooral op donkere vrouwen.” Danilo Petrucci: “Ik ben een dromer en ik vind elke tien minuten een nieuwe droomvrouw. Vroeger vond ik Baywatch met Pamela Anderson heel leuk om naar te kijken, maar toen was ik natuurlijk nog een kind.” Alex Rins: “Ik heb al een relatie met mijn droomvrouw.” Jack Miller: “Emily Ratajkowski is mijn droomvrouw.”

Ook werd de coureurs door Luca naar hun favoriete viering van een overwinning gevraagd. De bedoeling was hierbij om de coureurs in beweging te krijgen, maar dat plan mislukte. Vooral het schreeuwen in de helm, tot stemverlies aan toe, werd het meest gegeven antwoord. Behalve voor Quartararo: “Ik heb nog te weinig kansen gehad om een overwinning te vieren, ik moet het dus nog uitzoeken.”

Een vraag van Jojanneke met een veel serieuzere ondertoon over welke aanpassingen aan het technisch reglement de coureurs het liefst wilden zien, zorgde ook voor spanning achter de tafel. Jack Miller: “Ik zou de traction control en alle elektronica willen afschaffen”. Danilo Petrucci: “Een gezamenlijke gewichtslimiet van motor en berijder voor coureurs die net als ik van donuts houden.” Rins, Marquez en Quartararo: “Het is geen aanpassing aan het technisch reglement, maar wij zouden graag minder testen en meer racen.”

Als laatste werd door Mex de vraag aan Petrucci gesteld of hij na een verhuizing naar een nieuwe woning nog tips had om de kamer aan te kleden: “Ik zou het zo niet weten, maar ik zou niet te veel gaan verzamelen. Ik ben dit jaar een paar keer verhuisd en dan moet je alles meesjouwen of wegstoppen in een opslagruimte.” Jack Miller had nog wel een gevat idee: “Een Baywatch-poster.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App