Winst voor Linthorst, Van Sikkelerus, Boes en Walraven tijdens eerste dag in Oschersleben

238
jeimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus - Oschersleben | foto© Ad Kievit

Na een uitstapje naar het Franse Dijon et Prenois zijn de OW Cup deze week neergestreken in het Duitse Oschersleben. Vrijdag werden de kwalificaties verreden en stond er voor alle categorieën een eerste wedstrijd op het programma, zaterdag volgt er nog een tweede race. Winst was er o.a. voor gastrijder Jaimie van Sikkelerus (ONK SuperCup 600) en Nigel Walraven (ONK SuperCup 1000).

Een vrije training, twee kwalificaties en een eerste race, zo zag het programma er vrijdag uit voor de OW Cup coureurs op het circuit van Oschersleben, gelegen in het voormalige Oost-Duitsland.

In de gecombineerde ONK Sport Cup 600 – ONK SportCup 1000 en ONK ProCup 600 klasse was het Gert Linthorst die het snelst was tijdens de kwalificaties voor Greg Barnes, de dames Anne van Gaalen en Patricia Kok en Martin Kallabis.

Later op de dag waren het Linthorst en Barnes die er een spannende strijd van wisten te maken voor de zege. Linthorst trok uiteindelijk aan het langste eind en greep de zege voor Barnes terwijl Ronald Post het snelst was van de achtervolgende groep en de laatste podiumplaats greep. Kok werd vierde, Mark van Bunnik vijfde,

Robert Paweletzki werd op de zestiende plaats algemeen de best geklasseerde ONK SportCup 1000 coureur terwijl Roelof Jan de Vries éen plaats achter Paweletzki als snelste ONK SportCup 600 coureur werd afgevlagd.

ONK SuperCup 600
In deze klasse stonden er een aantal gastrijders aan de start waaronder de normaalgesproken in het WorldSSP uitkomende Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels en de inmiddels al enige tijd gestopte Henry Compagner.

Tijdens de twee kwalificaties was het Van Sikkelerus die met een snelste ronde van 1’29.440 de pole voor zich op wist te eisen voor Tessels, Guus Boes, Djim Ulrich en Thijs Peeters.

Nadat de lichten donderdagmiddag op groen gingen was het Corne Heikamp die in de beginfase ten val kwam. Hoewel Heikamp bij deze crash zelf ongedeerd bleef besloot de organisatie wel de rode vlag te tonen om zo veilig coureur en machine van de baan te kunnen halen.

Na de herstart over een race van 10 minuten en een ronde nam Van Sikkelerus meteen het heft in handen. De coureur uit Akersloot nam de leiding voor Tessels en het tweetal wist ronde na ronde verder weg te rijden van een achtervolgende groep waar op het scherpst van de snede gestreden werd voor de derde en laatste podiumplaats.

Van Sikkelerus reed onbedreigd naar de overwinning voor Tessels die twee seconden later de finish passeerde. De strijd voor de derde plaats in de race en daarmee het maximaal aantal punten voor het kampioenschap – gastrijders doen in de OW Cup niet mee voor de punten – werd uiteindelijk gewonnen door Boes voor Ulrich, Peeters, Jorn Hamberg, Eduard Troost, Kevin van Leuven, Frank Nieman en gastrijder Compagner.

ONK SuperCup 1000 – ONK ProCup 1000
In deze gecombineerde klasse stond er tijdens de kwalificaties geen maat op het optreden van Nigel Walraven. De Suzuki coureur, het afgelopen weekend nog winnaar van de 6 Heures van Spa- Francorchamps, noteerde een snelste ronde van 1’27.686 en was daarmee ruim sneller dan Cliff Kloots die zich als tweede kwalificeerde voor Rinze Luinstra, Danny van der Sluis en Toine Gierkink.

Net als in de kwalificaties was Walraven ook in de race een klasse apart. De Suzuki coureur nam meteen de leiding, reed ronde na ronde verder weg bij de rest van het veld om uiteindelijk na twaalf ronden als winnaar de finish te passeren. Achter Walraven was het echter een ander verhaal, was het in de beginfase Kloots die de tweede plaats in handen had voor Luimstra en Van der Sluis. Van der Sluis leek echter geen genoegen te nemen met de vierde plaats. Na eerst een stevig duel uitgevochten te hebben met Luimstra zette de Start Racing coureur vervolgens de achtervolging in op de op dat moment nog steeds op de tweede plaats rijdende Kloots om deze vervolgens ook in de laatste ronde nog te verschalken en zo als tweede achter Walraven de finish te passeren. Kloots werd derde, Luimstra vierde en daar was de Fries ongetwijfeld zeer tevreden mee nadat de pechduivel in Dijon en Prenois zijn weekend had verpest.

Alexander Klaassen werd vijfde voor de opnieuw sterk acterende Jolanda van Westrenen en de Duitser Thorsten Burger die met de zevende plaats algemeen tevens de best geklasseerde ONK ProCup 1000 coureur werd.

Gierkink moest genoegen nemen met de achtste plaats nadat hij eigenlijk als vijfde de finish had weten te passeren. Gierkink kreeg namelijk een penalty aan zijn broek van 20 seconden vanwege een jumpstart. Kenny Tournel en Yme-Jan Hofstee completeerden in deze race de top tien.

Zaterdag staat er voor alle categorieën een tweede wedstrijd op het programma.

Handige link OW Cup Oschersleben:

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl