In het Brabantse Middelbeers wordt tijdens de plaatselijke kermis al 39 jaar lang een solexrace georganiseerd. Dit jaar ging de winst in de race naar Yamaha R3 Cup rijder Niek van den Broek die dat uiteraard ook eigenlijk wel een beetje aan zijn stand verplicht was.

De jaarlijkse Solexrace is het hoogtepunt tijdens de Middelbeerse kermisdagen. Een happening waarbij traditioneel het halve dorp uitloopt om het spektakel te aanschouwen en, nog veel belangrijker, na afloop één van de plaatselijke horecaondernemers een flinke glimlach op het gezicht te bezorgen.

Het ging er fel aan toe tijdens deze editie van de Solex race maar Van den Broek liet zien dat hij niet voor niets normaal gesproken een aardig potje meeblaast in de Yamaha R3 Cup klasse. De Solexen die meedoen aan het snelheidsdeel zijn voor het overgrote deel flink gekieteld en de snelste fietsjes halen moeiteloos de 50 km/uur. In de smalle straatjes met allerlei obstakels is dat toch aardig hard.

Het leek even een pittig duel te gaan worden tussen Niek van den Broek en Jos van Heerebeek maar na enkele rondjes verremde van Heerebeek zich, aan de leiding liggend, en belandde in een heg naast de weg. Daarmee was de weg vrij voor Van den Broek om naar de winst te rijden. Niek deed dat met verve want hij zette het hele verdere veld op een ronde.

Van den Broek rijdt, zoals gezegd, in de Yamaha R3 Cup, en zal in het weekend van 7 t/m 9 september met zijn collega rijders acte de présence geven op het Asser TT-circuit. Daar wordt in dat weekend de zesde ronde van het Internationale Deutsche Meistershaft (IDM) verreden. De Yamaha R3 Cup wordt daarbij toegevoegd aan de IDM SS300 klasse.

Van den Broek moet overigens eerst nog zorgen dat hij zijn Yamaha R3 weer aan de praat krijgt. Tijdens de eerste kwalificatietraining bij de Gamma Racing Days kreeg hij te maken met de pechduivel middels een gebroken nokkenas dat voor de nodige schade in het motorblok zorgde. Het was op het moment van schrijven nog even wachten op enkele onderdelen maar Van den Broek maakte zich daar verder geen zorgen over.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App