Wisselende omstandigheden geven Nieman Racing niet het gewenste resultaat!

115
frank-nieman
Frank Nieman - Dijon | foto© Cor Westra

Nadat Frank Nieman de 501 km van Assen heeft gewonnen werd er afgereisd naar het Franse circuit in Dijon et Pernois. Race 5 & 6 van het ONK Supercup 600 kampioenschap zijn hier verreden op 27 juli 2019.

Het gehele team had vertrouwen in de wedstrijden. Vorig seizoen wist Frank mee te draaien voor het podium met zeer snelle rondetijden. Op vrijdag 26 juli werden er 2 kwalificaties verreden onder bloedhete omstandigheden. De juiste ronde kwam er niet helemaal uit, maar de racesnelheid was er wel. Frank mocht de races beginnen van de tweede startrij!

Op de racedag waren de omstandigheden echter heel anders. Race 1 werd er gekozen om met regenbanden naar buiten te gaan. Het hele startveld had verschillende bandenkeuzes door het wisselvallige weer. Dit pakte niet in ons voordeel uit en Frank kwam helaas niet verder dan een 9de plaats.

Voor race 2 werd er een plan gemaakt om ook tijdens deze listige omstandigheden competitief te zijn. We hoopten op een droge race, omdat dan een podium zeker mogelijk was geweest. Echter 10 minuten voor de race begon het te regenen en werden de wielen snel gewisseld. Helaas had het team nu geen tijd meer om het plan uit te voeren aan de motor. Frank had een sterke start en reed van een 6de plaats naar een 3de plaats. Ook deze race kampte hij met problemen in deze omstandigheden. In de laatste ronde en laatste bocht plaatste hij nog een inhaalactie voor P5, maar uiteindelijk kwam er nog een coureur uit de slipstream op het lange rechte stuk in Dijon voorbij. Frank finishte als 6de en dit was zeker een verbetering ten opzichte van race 1!

Frank Nieman: ‘Ik ben niet tevreden met de resultaten, aangezien we op het droge een goede snelheid hadden. We hebben dit seizoen nog weinig geluk gehad met het weer. Dit heeft nog niet in ons voordeel gewerkt. Als we de kans krijgen gaan we meteen testen in natte omstandigheden. We gaan er alles aan doen om in Oschersleben wel onze snelheid te laten zien. Nieman Racing, sponsoren en supporters bedankt!’