Wisselvallig weekend voor Epis met het MPM Routz Racing Team in Portimão

82
lachlan-epis
Lachlan Epis | foto© GeeBee images

Lachlan Epis wisselende sterke momenten af met minder goede momenten tijdens de World Supersport ronde in Portimão. In de eerste race kwam de Australiër als zeventiende over de finish. In de tweede race kwam Epis ten val.

Net als in Jerez was Lachlan Epis de vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus in Portimão. Gedurende de eerste dag wist het MPM Routz Racing Team positieve stappen te maken met de Australiër wat resulteerde in een achttiende rondetijd. De tweede dag verliep wisselvallig. Na een goede derde vrije training kwam Epis in de Superpole kwalificatie niet verder dan een tweeëntwintigste plaats. Volgens het nieuwe tijdschema worden er nu ieder raceweekend twee races verreden.

Epis begon zaterdagmiddag uitstekend aan de eerste race en wist zich binnen korte tijd op te werken naar de top-vijftien. Helaas lukte het de jonge coureur niet om dit tempo vast te houden en kreeg hij problemen met de grip. In het tweede deel van de race zakte Epis een aantal plaatsen, waardoor hij uiteindelijk als zeventiende te finishlijn passeerde. In de tweede race kende Epis opnieuw een sterke openingsfase en wist hij naar zeventiende plaats komen. Helaas kon hij zijn veelbelovende begin geen vervolg geven, toen hij met een vervelende highsider ten val kwam in de vijfde ronde.

Lachlan Epis: “Van de buitenzijde zag het er misschien uit als een moeilijke laatste dag in Portimão, maar ik denk dat we als team trots mogen zijn. We hebben een goed tempo laten zien en laten zien dat we in beide races hard kunnen vechten om posities te veroveren. We moeten hard blijven werken om de juiste afstelling voor mij te vinden, zodat ik goede resultaten kan leveren op de Yamaha R6 van het MPM Routz Racing Team.”

De volgende ronde van het World Supersport kampioenschap is van 28 t/m 30 augustus op Motorland Aragon in Spanje. Het MPM Routz Racing Team zal op een later moment bekendmaken welke coureur tijdens dit evenement in actie zal komen op de Yamaha R6.

 

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App