WK Zijspannen: Bennie Streuer vecht als leeuw: tweede plaats in Rijeka

87
team-streuer
Team Streuer | foto© Mark Walters

Met een zwaarbevochten tweede plaats op zondag en de derde positie op zaterdag heeft Bennie Streuer een prima indruk achter gelaten bij de voorlaatste WK-zijspanrace van dit seizoen die werd verreden in Kroatië.

Terwijl de IDM Zijspannen dit weekend actief waren in Assen kwam Team Streuer in actie in Reijka (Kroatië) tijdens de voorlaatste ronde van het WK zijspannen.

Nadat de coureur uit Grolloo zaterdag al een prima indruk had achtergelaten met de derde plaats, maakte zijn tweede plek zondagmiddag nog meer indruk. Op het circuit van Grobnik vochten Bennie Streuer en Kevin Rousseau zondag vanaf de start, waarbij ze vanaf de derde plek vertrokken, als leeuwen. De eerste twee ronden bleef het duo derde plaats, achter leider Birchall en tweede man, de WK-lijstaanvoerder, Reeves. Maar in de derde ronde passeerde Streuer opponent Reeves en klom naar plek twee. Reeves viel verder terug, zodat ook de Fin Paivärinta hem kon passeren.

De Fin passeerde in de vijfde ronde Bennie Streuer en leek op die tweede plek iets weg te lopen van de Drent. Echter, Streuer beet zich vast en wist Paivärinta in de zesde ronde terug te pakken. Daarbij kreeg hij de Zwitser Wyssen in zijn slipstream mee en Paivärinta zakte naar plek vier. Wyssen kon het tempo niet volgen en zakte na de achtste ronde langzaam weg uit de top drie. Streuer zag de voorsprong van Birchall steeds verder oplopen, maar wist zelf de tweede plek fel vechtend in bezit te houden.

Een enkele maal kwam Paivärinta heel dicht bij Streuer, maar uiteindelijk wist de man uit Grolloo, door alles uit de kast te halen, als tweede te eindigen. Met de derde plek van zaterdag erbij kon Streuer niet anders dan erg tevreden zijn.

“Ik had een goede start en kon direct meegaan met Reeves en Birchall. Reeves kreeg even later een terugslag en toen kon ik en poosje bij Birchall blijven”, liet een zeer tevreden Streuer na afloop van de race van zondag weten. “Later kon ik Birchall niet meer houden, maar kreeg Paivärinta aansluiting bij mij. Hij ging mij in de vijfde ronde voorbij, waardoor ik terugviel naar plek drie. Maar ik kon hem al snel terugpakken.”

En toen ontspon zich een gevecht, waarbij Streuer tot en met de finish attent bleef.

“Paivärinta bleef maar aandringen, maar ik kon zijn aanvallen steeds afslaan. Ik bleef geconcentreerd want ik wist dat hij altijd doorgaat tot het einde.”

Maar tegen het einde van de race reed Streuer iedere ronde een paar tienden van een seconde sneller dan de Fin en op de streep klopte hij hem met ruim twee seconden verschil.

“Ik ben heel erg tevreden na de races van dit weekend”, aldus Streuer, die later zag dat alle motoren van de zijspannen aan een grondige technische controle werden onderworpen.

In de WK-stand zijn Streuer/Rousseau vierde en die plek hebben ze met nog één wedstrijdweekend te gaan, Oschersleben (D) 5 en 6 oktober, heel stevig in handen.