WK Zijspannen, IDM SSP300 en Yamaha R3 Cup in actie tijdens Gamma Racing Day

147
Team Streuer gaat voor een podiumplaats tijdens de Gamma Racing Day | Foto credit: Henk Teerink

Dit weekend is het populaire Gamma Racing Day evenement op het TT Circuit Assen. Voor de motoren zijn er wedstrijden voor de WK Zijspannen, IDM Supersport 300, Yamaha R3 Cup en de Open Electric Superbike Competition. Racesport.nl blikt vooruit op deze races.

Komend weekend (16 t/m 18 augustus) staat de Gamma Racing Day op het programma in Assen, het grootste gecombineerde motor-, auto- en kartevenement van Europa. De Gamma Racing Day is naast de races bekend om de verschillende demo’s en gratis entree. Zo is World Superbike coureur Leon Haslam aanwezig met een Ninja ZX 10-RR. Ook is er een demo met een Renault Formule 1 auto, die bestuurd wordt door testrijder Jack Aitken. Daarnaast is er meer spektakel tijdens de demo’s met diverse auto’s en motoren.

Qua motorsport zijn er zondag twee wedstrijden voor de IDM Supersport 300 klasse, die gecombineerd de baan ingaan met de Yamaha R3 Cup. Er is een Open Electric Superbike Competition wedstrijd, waarbij Jasper Iwema één van de deelnemers op de startlijst is. Tijdens de Gamma Racing Day wordt er traditiegetrouw ook ieder jaar een race voor de WK Zijspannen verreden.

WK Zijspannen: Thuisrace voor Streuer-Rousseau en Endeveld-Remmé
Bennie Streuer en Kevin Rousseau willen tijdens hun thuisrace op het TT Circuit Assen graag hun eerste podiumplaats van het seizoen gaan scoren. In het IDM heeft Team Streuer al diverse goede uitslagen gescoord, maar in het WK wil het vooralsnog dit jaar niet helemaal lukken mede door wat technische problemen in diverse wedstrijden. De thuisrace in Assen kan daarom een moment zijn om dit om te keren voor de combinatie uit Grolloo. Streuer is herstellende van brandblaren, die hij opliep tijdens een IDM race op Schleiz. Uit voorzorg reden zij daarom afgelopen weekend niet tijdens het IDM evenement in Most. Streuer-Rousseau staan momenteel op een zevende positie in het klassement. Ze zijn daarmee niet de eerste Nederlandse combinatie, want Kees Endeveld en Jeroen Remmé zijn bezig aan een sterk eerste seizoen in het WK. Door zeer constant te scoren staan zij momenteel op een zesde plaats in het kampioenschap. Tim Reeves en Mark Wilkes gaan aan de leiding in het kampioenschap met een voorsprong van zeven punten op de gebroeders Birchall. Op dit moment lijkt de Yamaha de beste krachtbron te zijn in het WK Zijspannen, want de gehele top-vijf rijdt met dit merk. De beide Nederlandse combinaties rijden met een Kawasaki.

IDM Supersport 300: Nederlanders willen scoren in hun thuisraces
Tijdens de Gamma Racing Day worden er ook twee wedstrijden verreden voor de IDM Supersport 300 klasse. Deze categorie is toegevoegd aan het programma, omdat ze tijdens het IDM evenement in Zolder niet gereden omdat daar de leeftijdsgrens op zestien jaar ligt en er is in deze klasse veel jonge rijders aan de start staan. Met nog zes wedstrijden te gaan in 2019 heeft Angelo Licciardi de beste papieren voor de titel. De Belg staat eenentwintig punten voor op Rick Dunnik, die tweede staat in het klassement. De Tsjech David Kuban en Colin Velthuizen staan gedeeld derde in de titelstrijd, maar zij staan wel zevenenveertig punten achter op Licciardi. Ruben Bijman staat gedeeld vijfde in de titelstrijd met regerend kampioen Toni Erhard. De IDM rijders krijgen op het TT Circuit Assen tegenstand van een aantal WK-rijders, die met een gastoptreden aan de start staan. Zo is er het volledige MTM Kawasaki team aanwezig met Scott Deroue, Robert Schotman, Jeffrey Buis en Dion Otten. Naast dat er punten voor het IDM te verdienen zijn tijdens de Gamma Racing Day, scoren de rijders ook punten voor het Nederlandse ONK kampioenschap. Ook de Yamaha R3 Cup rijdt tijdens de Gamma Racing Day. De Yamaha coureurs rijden gezamenlijk met de IDM Supersport 300 klasse. In deze cup gaat de Belg Sasha De Vits aan de leiding in het klassement voor Thom Molenaar en Niek van den Broek. Zondag rijdt deze gecombineerde 300 klasse twee wedstrijden in Assen.

Meer informatie over de Gamma Racing Day inclusief het volledige tijdschema en de mogelijkheid om tickets te downloaden is te vinden via www.gammaracingday.nl

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App