WK Zijspannen: Päivärinta wint in Le Mans, Endeveld achtste

300
endeveld-remme
Drugsadvies Sidecarshop Racing (20) - Le Mans | foto© Mark Walters

De eerste FIM Sidercar World Championship wedstrijd van 2019 is zaterdagmiddag in Le Mans gewonnen door 44-Racing (Pekka Päivärinta en Jussi Veräväinen). De Nederlandse combinatie Drugsadvies Sidecarshop Racing (Kees Endeveld en Jeroen Remmé) werd achtste terwijl Team Streuer (Bennie Streuer en Ilse de Haas) vroegtijdig de wedstrijd moesten staken vanwege technische problemen.

Zaterdagmiddag om 12:00 uur gingen in Le Mans voor de FIM Sidecar World Championship combinaties de lichten op groen voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het werd een spannende race waar het venijn in de staart zat. De combinaties 44-Racing en Birchall Racing (Ben- en Tom Birchall) maakten er een spannende strijd van en streden tot in de slotfase voor de overwinning. Een technisch probleem in de laatste ronden van Birchall Racing zorgde er echter voor dat de winst uiteindelijk naar de Finse combinatie ging en Pekka Päivärinta en Jussi Veräväinen na afloop op de hoogste trede van het podium plaats mochten nemen.

De tweede plaats ging, mede door de pech van Ben- en Tom Birchall naar Team Berlin Express (Tim Reeves en Mark Wilkes) die hierdoor het geluk enigszins aan hun zijde hadden aangezien zij in eerste instantie de koplopers moesten laten gaan vanwege technisch ongemak. Team Schlosser (Markus Schlosser en Marcel Fries) passeerden als derde de finish gevolgd door Birchall Racing en Gustoil Sidecar Racing (Lukas Wyssen en Thomas Hofer).

Kees Endeveld met bakkenist Jeroen Remmé stuurden hun combinatie als achtste over de finish terwijl het gelegenheid duo Bennie Streuer en Ilse de Haas opnieuw te maken kreeg met technische problemen – ook vrijdag tijdens de twee kwalificatie trainingen kampte het tweetal met tegenslag – en vroegtijdig hun combinatie in de pitstraat moesten parkeren.

 

Handige links FIM Sidecar World Championship Le Mans 24H:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App