WK Zijspannen: Team Streuer via derde plek in Oschersleben vierde in WK

83
team-streuer
Team Streuer | foto© Mark Walters

Met de derde plaats in de slotrace van het wereldkampioenschap wegrace voor zijspannen in het Duitse Oschersleben heeft Bennie Streuer uit Grolloo de vierde plek in de eindstand veilig weten te stellen.

Met zijn Franse passagier Kevin Rousseau reed Bennie Streuer in het Duitse Oschersleben een soevereine wedstrijd waarin hij zijn derde plek in de race prima kon vasthouden.

Vanaf de start werd Streuer op de huid gezeten door de Finse combinatie Paivarinta/Veravainen. Na vijf ronden werd Streuer gepasseerd. Maar omdat concurrent Reeves een halve ronde later uitviel, kwam Streuer toch weer op de derde plaats terecht. Halverwege de wedstrijd kreeg de Nederlander een door een voorganger verloren heupbeschermer vol op zijn rechtervoet, waardoor het schakelen een probleem werd. De rondetijden zakten daardoor en even leek de Duitser Wyssen Streuer van de derde plek te kunnen verdringen. Maar naar mate de race vorderde ging het schakelen weer redelijk goed en bleven Streuer en Rousseau derde. Die plek wist het duo tot en met de finish vast te houden.

Na afloop toonde Streuer zich tevreden. “Dat Paivarinta mij passeerde vond ik niet erg. Ik kon een poosje bij hem aanklampen tot ik de plastic beschermer op mijn voet kreeg. Alle gevoel trok uit mijn voet. Ik moest telkens mijn been verplaatsen om te schakelen. Daardoor kwam ik niet meer aan normale rondetijden. Gelukkig ging het in de laatste ronden weer beter en kon ik Wyssen voor blijven.”

De vierde plek in de eindstand was, nadat Streuer eerder dit seizoen tweemaal niet was gefinisht, het hoogst haalbare.

“Meer zat er niet in. Het zijn kostbare punten die je dan verspeelt wanneer je uitvalt.”

In Oschersleben werden de Britse broers Birchall wereldkampioen. Paivarinta legde beslag op de tweede plaats, Reeves/Wilkes werd derde en Streuer/Rousseau vierde.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App