Jonathan Rea heeft maandag tijdens de tweede en afsluitende WorldSBK testdag in Portimâo opnieuw zijn dominantie getoond. De regerend wereldkampioen was veruit het snelst en met een snelste ronde van 1’40.855 maar liefst bijna een seconde sneller dan Alex Lowes die de tweede rondetijd van de dag liet noteren. Alvaro Bautista noteerde de derde rondetijd, Nederlander Michael van der Mark werd vijfde.

De WorldSBK coureurs begonnen maandagochtend in Portimâo aan de tweede en afsluitende testdag alvorens hun machines ingekrat en getransporteerd zullen worden naar Australië.

De dag begon weliswaar onder zonnige omstandigheden, maar de nog lage baantemperatuur in combinatie met een stevige wind zorgde in de beginfase voor best wel lastige omstandigheden.

Voor Tom Sykes en Markus Reiterberger begon de dag met een heel andere bezigheid. Het BMW Motorrad WorldSBK Team duo onthulde namelijk de nieuwe kleuren van hun BMW S1000RRR machines. Na deze onthulling zagen we het tweetal echter maar kort in actie op hun nieuwe rood/blauw en witte machines, na een demoronde hervatte het tweetal hun testwerk in de zwarte kleurstelling waarmee men ook in Jerez en de eerste dag in Portimâo in actie kwam.

Rond het middaguur was het Pata Yamaha WorldSBK Team coureur Alex Lowes die met een snelste ronde van 1’42,584 de lijst aanvoerde gevolgd door Alvaro Bautista, Jonathan Rea, Toprak Razgatlioglu, Leon Haslam, Marco Melandri en Nederlander Michael van der Mark.

Toen de omstandigheden na de middag verbeterden – de wind was gaan liggen – gingen ook de rondetijden in een rap tempo naar beneden. Het was vervolgens Rea – wie anders – die er nogmaals goed voor ging zitten en even na de klok van 18:00 uur – de sessie werd op het laatste moment met een half uur verlengd – een sublieme rondetijd van 1’40.855 op de klok wist te zetten en ruim 1,2 seconde sneller rondging dan tijdens de eerste dag.

Niemand wist vervolgens nog in de buurt van deze snelle rondetijd te komen. Het was uiteindelijk Lowes die met een snelste ronde van 1’41.814 het dichtst in de buurt wist te komen en op 0,959 seconde van de regerend wereldkampioen de dag als tweede afsloot.

 

Alvaro Bautista noteerde de derde rondetijd van de dag voor Haslam en Van der Mark die met de vijfde rondetijd 1’336 seconde prijs moest geven op de ongelofelijk snelle rondetijd van de Kawasaki Racing WorldSBK coureur.

Sykes sloot de dag af met de zesde rondetijd achter zijn naam en zorgde daarmee opnieuw voor lachende gezichten in de pitbox van de Duitse motorenfabrikant. GRT Yamaha coureur Sandro Cortese sloot de dag af met de zevende rondetijd voor teamgenoot Melandri, Razgatlioglu en Reiterberger.

WorldSSP
Van de aanwezige WorldSSP coureurs was het net als tijdens de eerste dag Jules Cluzel die het snelst was. Met een snelste ronde van 1’44.810 was de Fransman het rapst voor de Italiaan Raffaele de Rosa en landgenoot Lucas Mahias.

Volledige Uitslagen:  WorldSBKTest – PORTIMÃO – 28-01-2019


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App