PJ Jacobsen vertrekt zondag in Imola vanaf de pole in de World Supersport klasse. De Amerikaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Lucas Mahias en Christian Gamarino. Rob Hartog wist zich als vijftiende te kwalificeren en was daarmee de snelste Nederlander.

Superpole 1
In deze sessie ging de snelste tijd naar de Brit Kyle Ryde voor de Belgische wildcard coureur Loris Cresson. Beiden wisten zich hiermee alsnog te plaatsen voor de Superpole 2 sessie.

Jack Kennedy noteerde de derde rondetijd en kwalificeerde zich hiermee als dertiende voor de zondag te verrijden race voor Nikki Tuuli en de in deze sessie zeer sterk acterende Rob Hartog. Met nog een aantal minuten te gaan stond Hartog zelfs nog als derde op de lijst, maar de Kawasaki coureur zal na een moeilijke eerste dag ongetwijfeld zeer tevreden zijn met de vijftiende startplaats.

Jaimie van Sikkelerus kende ook een goede kwalificatie, de MVR Racing coureur liet de dertiende rondetijd noteren, een tijd waarmee hij zich als drieëntwintigste wist te kwalificeren.

Superpole 2
In deze sessie was het PJ Jacobsen die na afloop de lijst aanvoerde en in een spannende slotfase van de sessie de pole voor zich opeiste. Achter de Amerikaan was de Fransman Lucas Mahias die zich als tweede wist te kwalificeren voor Christian Gamarino, Federico Cariscasulo en regerend World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu.

Sheridan Morais kwalificeerde zich als zesde gevolgd door Kyle Smith, Jules Cluzel, Ryde, Hikari Okubo, Cresson en Alessandro Zaccone.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s