De WorldSSP wedstrijd van de Motul Italian Round verliep zondagochtend alles behalve naar wens. Nadat de start in eerste instantie al uitgesteld werd moest de wedstrijdleiding vervolgens de race nog twee keer stilleggen middels een rode vlag vanwege diverse crashes. Na twee rode vlag situaties besloot de race directie vervolgens de wedstrijd te verplaatsen naar later op de dag.

Voor Federico Cariscasulo begon zijn thuiswedstrijd in Imola met de nodige tegenslag. De als vierde getrainde Yamaha coureur mistte namelijk de sighting lap aangezien zijn machine te laat klaar was na een technisch probleem. Cariscasulo begon vervolgens vanuit de pits aan de warm-up ronde met als gevolg dat hij achteraan op de grid aan diende te sluiten voor de start van de race. Zover kwam het echter niet want al na twee bochten gaf de Yamaha opnieuw de geest.

Nadat het Supersport veld klaar stond op de grid besloot de wedstrijdleiding de start van de race uit te stellen vanwege ‘track conditions’. Na de nodige vertraging ging dan eindelijk de race van start, een race over zestien ronden, één ronde minder dan de oorspronkelijke afstand.

Toen de lichten op groen gingen was het Lucas Mahias de leiding nam voor Christian Gamarino. PJ Jacobsen, Sheridan Morais en Kenan Sofuoglu.

Nog voordat er één ronde gereden was ging het midden in het veld mis voor Roberto Rolfo. De winnaar van de eerste WorldSSP wedstrijd van het seizoen kwam in de laatste bocht voor start en finish ten val met als gevolg opnieuw veel troep op de baan en de zoveelste rode vlag van het weekend.

Na opnieuw de nodige vertraging ging na een verkorte startprocedure de wedstrijd opnieuw van start waarbij tot ieders grote verrassing ook Cariscasulo weer op de grid stond om van start te gaan. Nee, niet vanaf de laatste plaats op de grid maar gewoon op de vierde startplaats.

Het was opnieuw Mahias die het snelst weg was voor Sofuoglu, Jacobsen, Morais, en Gamarino.

Nadat even later duidelijk werd dat Cariscasulo de fout in was gegaan en ten onrechte vanaf de vierde plaats gestart was – hij kreeg hiervoor een ride trough penalty – ging het opnieuw mis toen Rolfo opnieuw ten val kwam en daarbij twee andere coureurs in zijn val meenam.

De wedstrijdleiding kon vervolgens niets anders doen dan opnieuw de rode vlag te tonen en de race opnieuw stil te leggen.

Niet veel later kwam de wedstrijdleiding met de mededeling dat de WorldSSP wedstrijd niet direct meer herstart ging worden, verschoven wordt naar later op de dag en om 14:20 uur, direct na de tweede World Superbike wedstrijd, van start zal gaan.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s