WorldSBK: Van der Mark wil terug op het podium in Misano

98
mark
Michael van der Mark | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Michael van der Mark is vastberaden om komend weekend twee goede resultaten te scoren tijdens de achtste ronde van het WorldSBK kampioenschap in Misano.

Komend weekend wordt op het Misano World Circuit de achtste ronde van het 2016 World Superbike seizoen verreden. Na een aantal mindere resultaten en het missen van het podium sinds zijn derde plaats in Assen is Michael van der Mark vastberaden om zaterdag en zondag weer twee goede resultaten te scoren.

De Nederlander die onlangs samen met het Honda WorldSBK Team een eendaagse test afwerkte op het circuit aan de Adriatische kust heeft volgens eigen zeggen het goede gevoel met zijn Honda Fireblade weer terug weten te vinden tijdens deze test.

Voldoende redenen om de tweede helft van het seizoen te starten met een tweetal goede resultaten en de draad van een sterke start van het seizoen weer op te pakken.

Michael van der Mark, Honda WorldSBK Team:

“Na de test in Misano heb ik het goede gevoel met mijn Fireblade weer teruggevonden. We hadden deze test echt nodig en ik wil Honda en het team dan ook bedanken dat ze dit mogelijk gemaakt hebben. Het wordt weer eens tijd voor een goed weekend en terug te keren naar waar we horen, dit omdat we al een aantal races niet meer op het podium hebben gestaan. We beginnen nu aan het tweede deel van het seizoen en elke race is cruciaal voor een goede eindklassering in het kampioenschap, dus we moeten vanaf nu gewoon weer scoren. Ik kijk echt uit naar het weekend en hopelijk zijn we in staat om de resultaten te scoren waarvoor we hier naar toe gekomen zijn.”

Van der Mark bezet momenteel de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap met 141 punten achter Davide Giugliano met 147 punten en voor zijn teamgenoot Nicky Hayden die de zesde plaats inneemt met 136 gescoorde WK punten.