De herstart van het WorldSBK kampioenschap is een stap dichterbij. Het plan van Dorna is om in augustus races te organiseren in Jerez, Portimão en Aragon. Ook behoort een WorldSBK op het TT Circuit Assen in 2020 nog tot de mogelijkheden.

Na de openingsronde van het 2020 Motul FIM Superbike World Championship in Phillip Island werd het rustig. De uitbraak van het coronavirus zorgde ook voor veel onduidelijkheid rond het WorldSBK kampioenschap. Vrijdag 29 mei kon Dorna goed nieuws melden; er is vooruitgang over een herstart van het seizoen 2020. Zodra er toestemming is, dan is het plan om begin augustus het seizoen 2020 te herstarten in Jerez.

Het raceweekend in Jerez zal dan plaatsvinden van 31 juli t/m 2 augustus. Vervolgens komen de World Superbike, World Supersport en World Supersport 300 coureurs een week (7 t/m 9 augustus) later in actie op het circuit van Portimão in Portugal. De derde ronde in augustus staat gepland van 28 t/m 30 augustus op Motorland Aragon. Dorna geeft in haar persbericht duidelijk aan dat de gezondheid van een ieder bovenaan staat. Dit betekent dat de races achter gesloten deuren zullen plaatsvinden en dat de sociale maatregelen en protocollen gehanteerd zullen worden, zoals die op dat moment zijn vastgesteld door de Spaanse en Portugese regering.

In augustus stonden ook de Britse ronde op Donington Park en de Nederlandse ronde op het TT Circuit Assen gepland. Het was al duidelijk dat de races in Assen niet verreden konden worden op de geplande datum in augustus, vanwege de huidige overheidsmaatregelen tot 1 september. De WorldSBK organisatie geeft aan dat beide rondes zijn uitgesteld, maar nog niet zijn gecanceld. Wie weet hebben we dus voor het eerst sinds 2006 een WorldSBK in september op het TT Circuit Assen?

Gregorio Lavilla, WorldSBK Executive Director, Sporting and Organization Departments: “We zijn zeer positief over de toekomst, want alle tekenen wijzen in een goede richting om in Jerez te beginnen. We kijken naar alle mogelijke scenario’s voor alle drie de klassen om te racen, hoewel we hard blijven werken aan het vinden van het optimale scenario voor alle partijen. Veel zal afhangen van de maatregelen die de verschillende overheden zullen nemen. Wat Donington Park en Assen betreft; we werken samen met de circuits en de overheden om de best mogelijke uitkomst voor iedereen te vinden, met de intentie om deze races tegen het einde van het seizoen 2020 te houden.”