WorldSBK pole Pirelli Teruel Round voor Jonathan Rea

30
jonathan-rea
Jonathan Rea | foto© Kawasaki Racing

Jonathan Rea heeft zich zaterdagochtend op pole weten te kwalificeren tijdens de Pirelli Teruel Round. De regerend wereldkampioen was tijdens de Superpole sessie het snelst voor Michael Ruben Rinaldi en Scott Redding. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als twaalfde.

Onder nagenoeg ideale omstandigheden konden zaterdagochtend de WorldSBK coureurs op Motorland Aragon de Superpole kwalificatie van de Pirelli Teruel Round afwerken. Met een temperatuur van 23 graden en nagenoeg windstil perfecte omstandigheden voor snelle rondetijden, en deze kwamen er.

Het was Jonathan Rea die eens snelste rondetijd op de klok zette van 1’48.767, een tijd die na afloop niet alleen voldoende bleek voor zijn 26e pole in de klasse, zijn derde opeenvolgende start vanaf de eerste plaats op de grid maar tevens een nieuw polerecord is op Motorland Aragon.

De tweede startplaats werd een prooi voor Michael Ruben Rinaldi terwijl Scott Redding de laatste plaats op de eerste startrij veiligstelde.

Tom Sykes kwalificeerde zich als vierde gevolgd door Alvaro Bautista, Leon Haslam en Toprak Razgatlioglu die hiermee de best geklasseerde Yamaha coureur werd en hiermee de schade beperkt wist te houden gezien de lastige omstandigheden op dit circuit voor de Yamaha’s.

De achtste startplaats werd een prooi voor Chaz Davies voor de met een buikgriep kampende Alex Lowes en de in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz.

Voor Michael van der Mark verliep de kwalificatie allesbehalve naar wens. Na een foutje in zijn eerste snelle ronde leek de Nederlander zich goed te herpakken en op weg naar een verbetering van zijn eigen op dat moment snelste rondetijd. In de laatste bocht kreeg de Pata Yamaha coureur het echter aan de stok met de Fransman Sylvain Barrier en was een snellere rondetijd verkeken. De Nederlander en de Fransman waren het onderling duidelijk niet eens over het voorval en lieten dat vervolgens zien met een aantal niets te verbloemen gebaren. Van der Mark zal door het voorval dan ook vanaf de twaalfde plaats op de grid moeten beginnen aan de later op de dag te verrijden Race 1.

Voor een uitgebreider verslag van deze en de andere sessies van deze tweede dag verwijzen we jullie naar de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl – Liveblog zaterdag.

 

Handige links  Pirelli Teruel Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App