Maakte World Superbike teambaas Andrea Grillini onlangs bekend dat men in 2018 met Team Grillini de overstap zal maken van Kawasaki naar Suzuki en dat veteraan Roberto Rolfo en de jonge Gabriele Ruiu aangetrokken waren als rijders, deze dagen staat de Italiaanse teambaas op een andere manier in het nieuws; hij werd dinsdag 09 januari door de Italiaanse Carabinieri gearresteerd.

De Italiaanse Carabinieri heeft dinsdag 09 januari in een groot deel van Italië en zelfs in Duitsland een grote operatie uitgevoerd in opdracht van het Anti-Mafia Directoraat van Catanzaro. Bij deze mega-operatie werden op diverse plaatsen arrestaties verricht en werden en maar liefst 169 verdachten opgepakt op verdenking van zeer ernstige delicten als het opereren vanuit maffia-achtige vereniging, poging tot moord, afpersing, illegaal dragen en het bezitten van wapens en munitie, witwassen van geld en illegaal vervoer van afval. Ook werden er tijdens de invallen diverse activa ter waarde van ongeveer 50 miljoen euro preventief in beslag genomen.

Onder de 169 verdachten is volgens diverse Italiaanse media ook Team Grillini eigenaar Andrea Grillini. De flamboyante teambaas, die net als de overige 168 gearresteerden vooralsnog als verdachte wordt beschouwd, zal gedurende het verdere onderzoek binnenkort voor de rechter moeten verschijnen, een rechter die vervolgens het bewijs moet leveren of er daadwerkelijk sprake is van één of meerdere strafbare feiten. Van welke strafbare feiten Grillini persoonlijk wordt verdacht werd niet bekend gemaakt.

Of en welke gevolgen Team Grillini en Roberto Rolfo en Gabriele Ruiu – die gezien zijn jonge leeftijd pas vanaf de zesde wedstrijd van het seizoen in actie mag komen – zullen hebben is nog niet bekend. Wel duidelijk is dat Grillini zich ongetwijfeld een hele andere start van het seizoen had voorgesteld dan momenteel het geval is.