WorldSBK Test Aragon: Jonathan Rea het snelst tijdens dag 1

42
jonathan-rea
Jonathan Rea - Motorland Aragon | foto© Kawasaki Racing

Een aantal WorldSBK teams zijn neergestreken op Motorland Aragon voor een tweedaagse privé test. Donderdag tijdens de eerste dag was het Jonathan Rea die de snelste rondetijd op de klok wist te zetten. Nederlander Michael van de Mark sloot de eerste dag af met de achtste rondetijd achter zijn naam.

Direct na afloop van het WorldSBK evenement in Portimão reisde een deel van het veld meteen door naar Motorland Aragon voor een tweedaagse privé test. Onder de deelnemers de fabrieksteams van Ducati, Honda, Kawasaki en Yamaha, alleen BMW was er als enige  officiële fabrieksteam niet bij net als het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha.

Met 33 graden in de schaduw en een asfalt temperatuur van ruim boven de 50 graden was het donderdag voor de coureurs opnieuw een flinke beproeving. Regerend wereldkampioen Jonathan Rea ging het best met de omstandigheden, stond nagenoeg de gehele dag bovenaan de tijdlijst om er in de laatste minuten nog een keer extra voor te gaan zitten en een snelste rondetijd van 1’50.466 op de klok te zetten.

Met deze snelle laatste ronde was de regerend wereldkampioen bij het vallen van de finishvlag 0,375 sneller dan Team HRC-coureur Leon Haslam die de dag verrassend afsloot met de tweede rondetijd. Ducati coureur Scott Redding noteerde de derde tijd van de dag.

Nederlander Michael van der Mark sloot de eerste dag af met een snelste rondetijd van 1’51.292, een tijd waarmee de Nederlander na afloop van de eerste dag de achtste plaats op de tijdlijst innam.

Een opvallende deelnemer op de startlijst was Roman Ramos. De Spanjaard is door het Outdo Pedercini Kawasaki Team aangetrokken als vervanger voor de komende wedstrijden van de afgelopen weekend zwaar gewond geraakte Sandro Cortese. De Duitser, die donderdag vanuit Faro overgebracht werd naar Duitsland, zal voor lange tijd uit de roulatie zijn er de komende dagen in zijn geboorteland opnieuw een operatie moeten ondergaan,

Rondetijden donderdag:

1.Jonathan Rea, Kawasaki, 1’50.466 min.
2. Leon Haslam, Honda, +0.375 sec
3. Scott Redding, Ducati, +0,426
4. Toprak Razgatlioglu, Yamaha, +0,487
5. Alvaro Bautista, Honda, +0.670
6. Alex Lowes, Kawasaki, +0,672
7. Chaz Davies, Ducati, +0.778
8. Michael van der Mark, Yamaha, +0.826
9. Maximilian Scheib, Kawasaki, +1.374
10. Roman Ramos, Kawasaki, +2.603
11. Sylvain Barrier, Ducati, +2.609

Andrea Locatelli, Yamaha, 1’54.144 (WorldSSP)

De WorldSBK coureurs komen ook vrijdag nogmaals van 10:00 tot 17:00 uur in actie op het circuit waar eind deze maand en begin volgende maand de twee komende WorldSBK evenementen verreden zullen worden.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App