WorldSBK test Cremona: Sam Lowes het snelst tijdens eerste dag

3228
sam-lowes
Sam Lowes - Cremona | foto© worldsbk.com

Een aantal teams en coureurs maken deze dagen gebruik van de lange onderbreking van de 2024 FIM Superbike World Championship kalender om een tweedaagse test uit te voeren op het circuit van Cremona, het Italiaanse circuit dat later dit seizoen voor het eerst deel uitmaakt van de WorldSBK kalender.

Aan de test, die op donderdag en vrijdag plaatsvindt, nemen 15 WorldSBK-rijders en verschillende WorldSSP-rijders deel. Het circuit van Cremona, dat onlangs volledig is gerenoveerd, is voor de meeste rijders een nieuwe ervaring. Alleen de Ducati coureurs Nicolo Bulega en Michael Ruben Rinaldi hebben van de deze dagen aanwezige coureurs al eerder op het circuit gereden.Sam Lowes voerde donderdag tijdens de eerste van deze tweedaagse test de tijdlijsten aan. De Brit zette een snelste rondetijd van 1’29.976 op de klok alvorens in de loop van de dag zware regenval een vroegtijdig einde maakte aan de openingsdag. Rinaldi profiteerde van zijn eerdere circuitervaring en noteerde met een snelste rondetijd van 1’30.131 de tweede tijd van de dag gevolgd door Iker Lecuona, Xavi Vierge en Scott Redding.

Bij deze uitslag dient wel vermeld te worden dat zowel de Ducati als ook het Yamaha fabrieksteam besloten om tijdens deze eerste dag niet in actie te komen en zich te beperken tot alleen de tweede en afsluitende testdag. De reden hiervoor waren de mindere goede weersvoorspellingen, iets dat dus uitkwam, en het daardoor uitsparen van een testdag.

Uitslag dag 1:

  1. Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) 1’29.976
  2. Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing) +0.155
  3. Iker Lecuona (Team HRC) +0.534
  4. Xavi Vierge (Team HRC) +0.775
  5. Scott Redding (Bonovo Action BMW) +0.805

Klik hier voor de volledige uitslag (online zodra beschikbaar)

In de WorldSSP categorie gingen slecht vijf rijders de baan op. Adrian Huertas was het snelst van het vijftal. De Spanjaard noteerde een snelste ronde van 1’32.619 en was daarmee het snelst voor Can Oncu die deze eerste dag afsloot met de tweede rondetijd achter zijn naam.

Klik hier voor de volledige uitslag (online zodra beschikbaar)