WorldSBK Test Jerez: Huiswaarts zonder een meter te hebben gereden

76
tito-rabat
Tito Rabat | foto© WorldSBK.com

Het weer veroorzaakte donderdag tijdens de tweede en afsluitende WorldSBK testdag op het circuit van Jerez opnieuw voor de nodige stress. Sterker nog, alle aanwezige WorldSBK coureurs keerden huiswaarts zonder een meter gereden te hebben. Alleen de aanwezige MotoGP Test coureurs en WorldSSP debutant Leonardo Taccini reden de nodige ronden op een natte baan.

De eerste tweedaagse WorldSBK Test van 2021 is uitgelopen op een fiasco voor de elf aanwezige WorldSBK coureurs. Alle elf keerden ze donderdagmiddag na twee dagen in de pitboxen gezeten en zonder een kilometer gereden te hebben huiswaarts.

Na een volledige verregende eerste dag waren de weergoden de WorldSBK coureurs weliswaar iets beter gezind, maar ondanks dat het donderdagochtend niet echt meer regende bleef de baan nat. Team HRC en het Kawasaki Racing Team WorldSBK besloten al rond het middaguur de boel in te pakken en het voor gezien te houden. Het Ducati Team besloot op dat moment nog te wachten maar besloot vervolgens even na de klok van 14:00 uur ook de boel in te pakken, net als de overige vijf aanwezige coureurs.

Inmiddels hebben het Kawasaki Racing Team WorldSBK en Team HRC al aangegeven dat men komende week terug zal keren naar Jerez om het opnieuw te gaan proberen en alsnog hun gemiste twee testdagen in te gaan halen.

Leonardo Taccini (WorldSSP), Michele Pirro, Johann Zarco en Stefan Bradl waren de enige vier coureurs die tijdens deze tweede dag in actie kwamen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App