Na een overweldigende openingsronde van het 2019 WorldSBK seizoen in Australië, heeft Dorna de uitslagen en aspecten van de nieuw geïntroduceerde Tissot Superpole Race geëvalueerd.

Besloten is om de resultaten van deze races op te gaan nemen in de statistieken en historische data van het kampioenschap.

Deze veranderingen houden het volgende in:

  • De Tissot Superpole Race zal gelden als een officiële WorldSBK start.
  • De Tissot Superpole Race zal gelden als een officiële WorldSBK overwinning.
  • Het Tissot Superpole Race podium zal gelden als een officieel WorldSBK podium (*).
  • De snelst verreden raceronde tijdens de Tissot Superpole Race zal gelden als een officieel snelste raceronde.

(*) De Parc Fermé ceremonie en huldiging na de race zullen behandelt worden als na een Superpole. De eerste, tweede en als derde gefinishte coureurs zullen hun trofeeën in het Parc Fermé ontvangen maar er zal geen podium ceremonie zijn.

Gregorio Lavilla (WorldSBK Executive Director of Sporting & Organization) vertelt de reden voor deze veranderingen:

“De Tissot Superpole Race is opgenomen in het weekendprogramma om de startgrid voor Race 2 van het WorldSBK weekend te bepalen en hierdoor voor meer spanning te zorgen. We wilden de fans op het circuit of voor de tv extra entertainment en race-actie bieden. Na de eerste ronde van het kampioenschap waren we zeer verheugd dat dit gelukt is. Aan de andere kant realiseerden wij ons dat de kwaliteit van de close racing tijdens de Tissot Superpole Race de perfecte definitie is van onze verwachtingen. Daarom hebben we besloten om de Tissot Superpole Race meer waarde te geven en de uitkomsten van deze races op te nemen in de statistieken en geschiedenis.”

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App