Alex Lowes heeft zijn contract met Yamaha met een seizoen verlengd. De Brit zal daarmee ook in 2018 op een Yamaha actief zijn in het World Superbike kampioenschap en opnieuw de teamgenoot zijn van Michael van der Mark binnen het Pata Yamaha Official WorldSBK Team.

Yamaha Motor Europe heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat men overeenstemming heeft bereikt met Alex Lowes om ook komend ook als coureur deel uit te blijven maken van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en uit te blijven komen in het FIM Superbike World Championship.

Lowes tekende voorafgaand aan het seizoen 2016 een tweejarige overeenkomst met Yamaha dat in dat seizoen terugkeerde in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. De Brit, die dit seizoen dus bezig is aan zijn tweede seizoen bij Yamaha, wist dit seizoen twee podiumplaatsen te scoren en staat momenteel vijfde in de tussenstand van het kampioenschap.

Met het verlengen van zijn na dit seizoen aflopende contract zal Lowes ook in 2018 een rijdersduo vormen met Michael van der Mark, de Nederlander waarmee hij onlangs nog samen de prestigieuze Suzuka 8H World Endurance wedstrijd wist te winnen en het Yamaha Factory Racing Team voor het derde opeenvolgende seizoen de overwinning bezorgde.

De voormalig British Superbike kampioen is dan ook heel blij dat er met het verlengen van zijn overeenkomt met Yamaha zekerheid is voor komend seizoen en hij zich het tweede deel van het seizoen volledig kan concentreren op het behalen van meer goede resultaten.

Alex Lowes,Pata Yamaha Official WorldSBK Team:

“Ik ben heel dat ik overeenstemming heb weten te bereiken voor 2018 met Yamaha en het Pata Yamaha Team. Ik voel me echt onderdeel van de Yamaha familie en ik geloof dat ik in vergelijking met vorig seizoen best wel een stap heb gemaakt. Ik wil me blijven verbeteren en naar toe waar in mijn ogen Yamaha en de R1 behoren te staan; meestrijden met de top van het veld in het WorldSBK. Dat is dus mijn goal en missie. Ik wil Yamaha Motor Europe en het gehele team bedanken voor het vertrouwen, ik kijk er naar uit om dit vertrouwen terug te betalen met goede resultaten.”