Wild-card Manuel Bastianelli heeft zondagmiddag de WorldSSP300 race gewonnen op Misano. In een intense strijd was de Italiaan uiteindelijk het sterkst voor Mika Perez en Manuel González. Dennis Koopman finishte als 21e, Ryan Vos als 23e. Deroue, Meuffels, Van Straalen en Khan kwamen niet aan de eindstreep.

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli ging op zondagmiddag de World Supersport 300 van start. Na de kwalificatie bleek dat maar liefst zestien coureurs bestraft waren vanwege het rijden door het rode licht in pit lane en zij allemaal achteraan moesten starten.

Polesitter Galang Hendra Pratama kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in. Nick Kalinin nam de tweede plaats in handen voor Manuel González en Nederlander Scott Deroue. Daarachter waren het Bernardi, Brianti, Sabatucci en Valle.

Het zat allemaal zeer dicht bij elkaar in de openingsronde en de coureurs bleven in een grote groep, strijdend voor de voorste plaatsen. González nam de leiding over van Hendra Pratama waarna ook Loureiro, Deroue, Brianti en Valle aan de Indonesiër voorbij gingen.

Valpartijen waren er in de tweede ronde voor Sabatucci en Kalinin. Een ronde later ging ook Borja Sánchez onderuit. Alle drie coureurs bleven ongedeerd maar hun race kwam ten einde.

Het was een chaotische race met een zeer grote kopgroep waarbij de coureurs elkaar in vrijwel iedere bocht passeerden. In de vierde ronde was het Scott Deroue die de leiding in handen had maar niet veel later was het Maria Herrera die dankzij een slipstream de koppositie overnam. Herrera is samen met Ana Carrasco één van de twee dames in het WorldSSP300 startveld, ook is ze een voormalig Moto3 coureur.

Met vijf ronden te gaan was het Deroue die aan kop reed maar het noodlot sloeg niet veel later toe. Bij het uitkomen van bocht tien richting de snelle Curvone bocht kreeg de Kawasaki van de Nederlander te maken met een technisch probleem en moest hij noodgedwongen de pits opzoeken. Later bleek dat de koppeling van de Kawasaki het begeven had.

Vervolgens kreeg ook Meuffels te maken met een technisch probleem en kwam ook zijn race vroegtijdig ten einde.

Voor Valle en Rovelli ging het met drie ronden te gaan mis. Het was Valle die in bocht 4 ten val kwam waardoor Rovelli zijn machine niet meer kon ontwijken. Beiden kwamen ten val en hun race was ten einde.

Met twee ronden te gaan was het duel aan de kop van het veld nog steeds intens en streden tien coureurs voor de overwinning. De posities verwisselden in iedere bocht waardoor het onmogelijk was om te voorspellen wie er op het podium zou eindigen.

De strijd werd tot aan de finishlijn gevoerd en het was uiteindelijk wild-card Manuel Bastianelli die als winnaar over de streep kwam. Achter hem waren het Mika Perez en Manuel González die als tweede en derde eindigden en mee mochten naar het podium. Verder waren het Bernardi, Grünwald, Herrera, Hendra Pratama, Jähnig, Loureiro en Carrasco in de top tien. Dennis Koopman finishte als 21e, Ryan Vos als 23e. Glenn van Straalen en Walid Khan kwamen beiden ook niet aan de finish. Khan kwam ten val en nam in zijn val Van Straalen mee met dus een DNF tot gevolg.

De coureurs hebben nu een lange zomerstop van maar liefst tien weken waarna ze in het weekend van 14, 15 en 16 september weer in actie komen op het Portimão circuit in Portugal.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag