Nadat Roberto Rolfo een week geleden door Team Grillini aangetrokken werd als coureur voor het 2018 WorldSBK seizoen heeft het Italiaanse team nu bekend gemaakt dat de pas 17- jarige Italiaan Gabriele Ruiu komend seizoen de tweede Suzuki GSX-R1000 van het team gaat bemannen.

Het Italiaansen Grillini Team zal komend seizoen een ware gedaantewisseling ondergaan. Nadat men eerder al bekend maakte in 2018 de overstap te zullen gaan maken van Kawasaki naar Suzuki, men onlangs overeenstemming bereikte met de 37-jarige Roberto Rolfo als eerste coureur heeft het team nu bekend gemaakt dat men de 20 jaar jongere Gabriele Riu als tweede coureur heeft aangetrokken.

Er schuilt echter nog wel een addertje onder het gras aangezien er een minimum leeftijd geldt van achttien jaar geldt voor deelname in de WorldSBK klasse van het FIM Superbike World Championship. Ruiu zal hierdoor pas komend seizoen vanaf de zesde ronde van het kampioenschap in Donington Park voor het eerst in actie mogen komen.

De jonge Italiaan, die al de nodige ervaring heeft opgedaan met de GSX-R1000 Suzuki in het nationale Italiaanse wegracekampioenschap, zal echter de eerste vijf wedstrijden van het seizoen wel deel uitmaken van het team, meereizen naar de races en zo kennis kunnen maken met de werkwijze van het team.

Gabriele Ruiu: “Ik wil teammanager Andrea Grillini bedanken voor zijn vertrouwen in mijn talent. Het is een geweldige kans en een belangrijke verantwoordelijkheid om lid te worden van de WorldSBK familie, dus ik ga me met de grootste inzet en vastberadenheid voorbereiden op het seizoen en mijn uiterste best doen”.

Grillini teammanager Andrea Grillini: “Ik heb Gabriele nog niet zo lang geleden ontmoet. Hij is erg jong en wil, naast een groot talent, er echt alles voor doen. Het wordt een geweldige ervaring voor hem en het hele team zal zich inspannen om hem onder de beste omstandigheden naar zijn eerste race in de WorldSBK te begeleiden. Gabriele heeft al gereden met een GSX-R1000 Suzuki in de STK1000 klasse en in het Italiaanse kampioenschap. Hier heeft hij goede resultaten weten te behalen en dit zal hem helpen om het vertrouwen te winnen met onze fiets. Het reglement staat hem echter niet toe om er direct vanaf het begin van het seizoen bij te zijn. Hij zal de komende maanden echter volop trainen, de eerste vijf wedstrijdweekenden met de ploeg meereizen om vervolgens op Doninton Park zijn debuut te gaan maken”.

Voor de eerste vijf raceweekenden zal het team nog wel op zoek gaan naar een tijdelijke teamgenoot voor Rolfo.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen