Davide Giugliano zal tijdens de negende ronde van het World Superbike kampioenschap op de Lausitzring in actie komen voor het Red Bull Honda World Superbike Team. De Italiaan wordt daarmee van 18 t/m 20 augustus de teamgenoot van Stefan Bradl binnen het in Nieuwleusen gevestigde team.

Davide Giugliano is door Honda Europe gevraagd om tijdens de Duitse ronde van het 2017 World Superbike kampioenschap op het Lausitzring circuit de Honda CBR1000RR Fireblade SP2 van het Red Bull Honda World Superbike Team te bemannen.

De 27 jarige Giugliano, die voor dit seizoen geen vaste plaats had weten te bemachtigen in de World Superbike klasse, begon zijn seizoen als coureur in het British Superbike kampioenschap. Echter na een stevige crash en tegenvallende prestaties besloten Tyco BMW en de Italiaan hun samenwerking vroegtijdig te beëindigen.

Afegelopen week werd Giugliano al gevraagd om plaats te nemen op de Red Bull Honda tijdens een test op het Lausitzring circuit. Ondanks dat de door Giugliano gereden rondetijden ver verwijderd bleven bij de snelste mannen keken zowel het team als ook Giugliano terug op een geslaagde test. Met name de uitstekende feedback van de Italiaan over de nog steeds in ontwikkeling zijnde machine heeft er nu mede toe geleid dat Giugliano ook tijdens het wedstrijdweekend op het Duitse circuit de Red Bull Honda zal bemannen.

“Ik ben erg blij met deze mogelijkheid om met het Red Bull Honda World Superbike Team deel te nemen aan de races op de Laustitzring,” aldus Giugliano in het door Honda uitgebrachte persbericht. “Na de goed verlopen tets afgelopen week hoopte ik op deze kans en ik ben dan ook heel erg dankbaar dat ik deze uitnodiging heb ontvangen. Ik ben weer terug op een goed niveau en ik kan dan ook niet wachten om van start te gaan. Ik wil Honda en Ten Kate bedanken en ik zal mijn best doen om deze kans voor ons allen tot een succes te maken.”

Giugliano heeft inmiddels vijf jaar ervaring als coureur in de World Superbike klasse. Hij verscheen in 112 races aan de start, een aantal waarin hij 14 keer op het podium eindigde en vijf keer vanaf de pole van start mocht gaan.

In het door Honda uitgebrachte persbericht wordt Giugliano alleen voor het wedstrijdweekend op de Lausitzring bevestigd als coureur. Wie de rest van het seizoen de plaats in zal nemen van de eerder dit jaar overleden Nicky Hayden is derhalve nog niet bekend gemaakt.