Het Kawasaki Racing Team presenteerde donderdagavond op hun hoofdkwartier in Granollers (nabij Barcelona) haar FIM Superbike World Championship machines en rijders voor 2018. Het officiële Kawasaki team zal opnieuw met Jonathan Rea en Tom Sykes aan de start verschijnen.

Met een gloednieuw grafisch pakket en een prachtig nieuw kleurenschema beschikken de officiële Kawasaki Ninja ZX-10RR WorldSBK machines over prominente logo’s van teamsponsors, waaronder Motocard, Elf en Monster Energy.

Met een aantal nieuwe technische regels voor 2018, waarvan er enkele die Kawasaki zwaarder hebben getroffen dan hun concurrenten, is de boodschap komend seizoen voor Kawasaki duidelijk: #NinjaSpirit. (De geest van het aanvaarden van een uitdaging om te streven naar voortreffelijkheid, en nooit op te geven)

De teampresentatie begon voor sommige leden van de media al vroeg op dag met het  genieten van een uitgebreide rondleiding door het onlangs gerenoveerde Kawasaki Racing Team hoofdkantoor en workshops, waaronder een Q&A sessie met KRT Project Leader, Yoshimoto Matsuda.

Vroeg in de avond begon de daadwerkelijke teampresentatie met toespraken en uitleg van de #NinjaSpirit aanpak voor 2018. Naast de formele lancering van het team werd er ook een nieuwe KRT kledinglijn onthuld voor de komende twee seizoenen, kleding die binnenkort ook te koop zal worden aangeboden.

De wintertesten in Europa zitten er inmiddels op maar onmiddellijk na de teampresentatie zal het team beginnen met de laatste voorbereidingen voor een laatste tweedaagse wintertest in Australië waar vervolgens van 23 tot 25 februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit de eerste ronde van het seizoen zal worden verreden.

Jonathan Rea: “Het is altijd spannend om de nieuwe kleuren te onthullen. Op dat soort momenten krijg je het gevoel dat het seizoen echt begint. Het is nu tijd om te gaan racen waar ik super enthousiast over ben. KRT trekt altijd alles uit de kast tijdens een teampresentatie. Dat geeft je het gevoel dat je voortdurend iets nieuws tegenkomt. Om op een evenement als dit aanwezig te zijn, dan ben ik altijd weer trots om een Kawasaki coureur te zijn.”

Tom Sykes: “Alles is dit jaar mogelijk en we hebben een echt goed testprogramma gehad, rekening houdend met de regels die dit seizoen van toepassing zijn. Ik denk dat we op dit moment goed voorbereid zijn. De lancering op het hoofdkwartier van het team was absoluut fantastisch en alle betrokkenen hebben echt goed werk geleverd. Het was allemaal weer top geregeld en deze inspanning is een geweldige manier om het seizoen te beginnen.”