World Superbike coureur Jordi Torres heeft voor het seizoen 2018 een overeenkomst getekend met Team MV Agusta Reparto Reparto Corse. De afgelopen seizoenen voor Althea Racing BMW uitkomende Spanjaard neemt hiermee de plaats in van de naar het Red Bull Honda World Superbike Team overstappende Leon Camier.

Jordi Torres zal in 2018 op een MV Agusta actief zijn in het FIM Superbike World Championship. Dit nieuws maakten de Spaanse coureur en het Italiaanse WorldSBK team afgelopen weekend in Qatar wereldkundig.

Torres maakte in 2010 zijn debuut als coureur in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In 2013 wist de Spanjaard tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring een race te winnen in deze klasse alvorens in 2015 de overstap te maken naar de World Superbike categorie. In zijn debuut seizoen wist Torres drie keer op het podium te finishen, één race te winnen en als vijfde te eindigen in het kampioenschap.

De 30-jarige Torres zal eind november zijn debuut maken op de MV Agusta F4 RC tijdens de eerste wintertest in het Spaanse Jerez de la Frontera.

Jordi Torres: “Ik ben erg enthousiast om in 2018 uit te komen voor Team MV Agusta Reparto Corse. De afgelopen seizoenen heb ik de potentie van de F4 RC kunnen aanschouwen en ik ben er zeker van dat we in 2018 een aantal zeer positieve resultaten zullen behalen. Dank aan Andrea Quadranti, Giovanni Castiglioni en MV Agusta voor hun vertrouwen in mij als coureur en het mogelijk maken van deze nieuwe uitdaging; ik kijk er echt naar uit om voor het eerst op deze fiets te gaan rijden tijdens de komende wintertesten.”

De vrijgekomen plaats binnen Althea Racing BMW wordt in 2018 zo goed als zeker ingenomen door de Fransman Loris Baz. Een overeenkomst is er nog niet getekend maar dit lijkt nog slechts een kwestie van tijd.

 

Handige links Acerbis Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video