Het zijn roerige tijden voor het Puccetti Kawasaki Racing Team: Randy Krummenacher geblesseerd, Kenan Sofuoglu geblesseerd, Kyle Ryde ontslagen, Anthony West als vervanger van Krummenacher, West die vervolgens weer plaats moeten maken en na één weekend al weer moet switchen van de WorldSBK naar de WorldSSP klasse vanwege een mogelijke komst en terugkeer in het kampioenschap van Sylvain Guintoli.

Het zijn roerige tijden voor Puccetti Kawasaki Racing Team eigenaar Manuel Puccetti. Raakte enige tijd geleden World Superbike coureur Randy Krummenacher geblesseerd, tijdens het weekend in Magny Cours raakte vervolgens ook Kenan Sofuoglu dusdanig gewond waarmee er niet alleen een einde kwam aan de titelkansen van de Turkse coureur maar ook zijn seizoen voorbij was. Na deze twee tegenslagen kwam er na het weekend in Magny Cours ook nog eens een einde aan de samenwerking met Kyle Ryde. Deze samenwerking werd in goed onderling overleg beëindigd waarbij zowel de tegenvallende prestaties als ook een aantal financiële aspecten als belangrijkste redenen werden aangegeven.

Werd voor het weekend in Magny Cours aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Krummenacher voor de rest van het seizoen, na het weekend in Frankrijk lijkt het optreden van West op de Kawasaki ZX-10R toch beperkt te blijven tot slechts de twee races in Magny Cours.

Wat is er aan de hand?
Manuel Puccetti heeft voor 2018 het plan opgevat om naast de twee World Supersport machines ook twee World Superbike machines in te gaan zetten. De eerste van deze twee machines zal in 2018 bemand worden door de vanuit de STK 1000 klasse overkomende Toprak Ratzgatlioglu. Voor de tweede machine had Puccetti zijn zinnen gezet op Leon Haslam. De Brit heeft hierover nagedacht maar onlangs besloten af te zien van het aanbod en ook komend seizoen actief te blijven in het British Superbike kampioenschap.

Na het afzeggen van Haslam heeft Puccetti zijn oog laten vallen op Sylvain Guintoli. De ervaren Fransman, die onlangs in Assen zijn eerste British Superbike wedstrijd wist te winnen op de nieuwe Suzuki, heeft aangegeven wel oren te hebben naar een terugkeer in het World Superbike kampioenschap.

Guintoli heeft echter aangegeven dat hij dan de laatste twee wedstrijdweekenden van het seizoen in Jerez en Qatar graag als invaller voor Krummenacher op wil treden, dit om zich zo een goed oordeel te kunnen vormen over de Kawasaki alvorens definitief de knoop door te hakken voor een overeenkomst voor 2018. Guintoli heeft hiervoor inmiddels toestemming voor van zijn huidige werkgever Bennets Suzuki.

Een prachtige idee, een idee dat ook zeker door Puccetti omarmd werd zij het niet dat hij een week geleden net een overeenkomst gesloten had met West om de laatste drie weekenden van het seizoen plaats te nemen op Krummenacher’s machine.

Een geluk bij een ongeluk voor Puccetti is echter dat West zo’n beetje van alle markten thuis is dit seizoen en op zo’n beetje alle merken, in vele categorieën en bijna in net zoveel kampioenschappen (Amerkia, Rusland, Azië, Spanje, Italië en WK) actief is geweest. De Italiaanse teambaas heeft West inmiddels dan ook bereidt gevonden om in Jerez en Qatar als vervanger op te treden van de geblesseerde Sofuoglu en na het weekend in Magny Cours de resterende races van het seizoen terug te keren naar de World Supersport klasse, de klasse waarin hij dit seizoen oorspronkelijk actief was met zijn eigen West-EAB Racing team.

Een officiële bevestiging van de deal is er nog niet, dat geldt ook voor de komst van Guintoli. Dit lijkt echter nog een kwestie van tijd, op het moment van dit schrijven heeft West namelijk al een privé test afgewerkt op de Kawasaki die tot aan de wedstrijd in Magny Cours nog met startnummer 54 actief was in de World Supersport categorie.

Blijft er natuurlijk de vraag nog over wie de tweede Kawasaki Puccetti Racing World Supersport machine – de machine van Ryde –  de laatste twee wedstrijden van het seizoen gaat bemannen. Hierover zijn nog geen mededelingen gedaan, de kans is echter groot dat hiervoor ook geen vervanger zal worden ingezet.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag